• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valmierieši Rīgas Līgo zālē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.11.2005., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/121061

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piektdiena, 11.11.2005.

Laidiena Nr. 181, OP 2005/181

Vēl šajā numurā

10.11.2005., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valmierieši Rīgas Līgo zālē

Rīgas Latviešu biedrības Teātra komisijas iedibināto sarīkojumu ciklu “Tikšanās ar aktieri” iecienījuši gan teātra skatītāji, gan spēlētāji. Šī bija jau desmitā tikšanās.

Viesi – kādreizējie kursabiedri Inese Ramute un Aigars Vilims. Māras Ķimeles audzēkņi, Valmieras Drāmas teātra zieds. Aigars ieradās ar ģitāru, jo viņi abi ar Inesi ir arī lieli dziedātāji. Viņš atcerējās, kā astoņdesmito gadu beigās tapis Annas Brigaderes “Sprīdīša” iestudējums: “Bija sācies Atmodas laiks. Braucām uz Rīgu klausīties tautasdziesmas, jo tur bija pilns ar dažādām folkloras kopām un ansambļiem. Tie dziedāja arī daudzas nedzirdētas dziesmas. Iemācījāmies un vedām uz mājām. Izrādē noderēja.”
Ievadot sarunu par abu mākslinieku jaunrades ceļu, akadēmiķis Viktors Hausmanis atgādināja viņu spožo sniegumu Roplainietes un Roplaiņa lomā “Pazudušā dēla” iestudējumā, kas tika augstu novērtēts Rūdolfa Blaumaņa lugu festivālā un arī “Spēlmaņu nakts” konkursā. “Aigars Vilims vairāk pazīstams kā varoņlomu tēlotājs, un viņa varoņi ir vīrišķīgi un reizē ļoti sirsnīgi, ar labu humora izjūtu. Inesei Ramutei labi padodas raksturlomas. Viņa ir aktrise, kas prot bez jebkādas ārišķības, ar skopiem līdzekļiem izteikt tēla būtību. Kā Anniņas lomā Ingas Ābeles “Tumšajos briežos”, kur viņai vispār nav teksta.”
Šīs tikšanās saved kopā dažādu teātru un dažādu paaudžu aktierus un režisorus, raisa sarunas par mākslu un dzīvi. Māmuļas Līgo zālē viesojušās Elza Radziņa, Lāsma Kugrēna, Olga Dreģe, Nora Vētra-Muižniece un citas izcilības. 6.decembrī paredzēta tikšanās ar Mirdzu Martinsoni, bet 23.decembrī te ar runāto vārdu, dziesmām un sarunām tiks laists tautā jaunais Mārtiņa Zīverta lugu sējums.

Aina Rozeniece, “LV”

aina.rozeniece@vestnesis.lv 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!