• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Gors un Bušs bez liela dramatisma". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.2000., Nr. 370/372 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12055

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Krievu vēlētāji klusē par vēlēšanu mahinācijām sava prezidenta vēlēšanās"

Vēl šajā numurā

20.10.2000., Nr. 370/372

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Gors un Bušs bez liela dramatisma"

"Neue Zūrcher Zeitung"

— 2000.10.13.

\ Abi prezidenta amata kandidāti izturējās draudzīgi.

Aizsardzība ir labākais uzbrukums. Tāda šķita esam abu prezidenta kandidātu Gora un Buša devīze otrajās debatēs televīzijā. Abi mēģināja izturēties samierinoši. Gors iepriekšējās nedēļās bija atguvis zaudētās simpātijas, bet Bušs atbrīvojies no diletantisma pieskaņas. Šoreiz abi cīnījās veiksmīgi.

Pirmā debašu daļa bija veltīta ārpolitikai un aizsardzības politikai. Bušs uzreiz samazināja spriedzi, atbalstot Klintona Balkānu politiku un pozitīvi novērtējot prezidenta Tuvo Austrumu politiku. Gors savukārt atrada dažādas iespējas, lai piekristu Buša ārpolitiskajiem uzskatiem. Atšķirības eksistēja jautājumā, vai Savienotajām Valstīm ir jāpalīdz nācijām atjaunošanas darbā, vai arī pēc izcīnītas kaujas karavīri ir vienkārši jāved atpakaļ. Buša uzskatu, ka amerikāņu karavīriem ir jāuzvar karā un nekas vairāk nav jādara, nevar vērtēt kā ideālu atrisinājumu. Koncepcija, kā būtu jāizturas pasaulē vēl pēdējai palikušajai supervarai, joprojām ir neskaidra. Abi kandidāti ir pret amerikāņu vienību pārmērīgu noslogošanu pasaulē. Atšķirības ir uzskatos par homoseksuāļu tiesībām. Neviens no viņiem gan neapšaubīja laulību kā vīrieša un sievietes savienību, tomēr Gors ir gatavs pieļaut arī viena dzimuma pāru laulības. Bušs, rēķinoties ar savas partijas konservatīvajiem vēlētājiem, no šīs tēmas izvairījās.

Atšķirības valda arī jautājumā par šaujamieročiem. Bušs domā, ka, īstenojot pastāvošos likumus, kā arī ar rakstura un reliģiskās audzināšanas palīdzību, ir iespējams novērst tādas slepkavības kā Kolumbīnē. Savukārt Gors grib vērsties pret nekontrolētu ieroču pārdošanu un pirkšanu, lai gan arī paša ieteiktos pasākumus viņš neuzskata par ļoti efektīviem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!