• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Čehijas parlamentāriešu vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.11.2005., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/120526

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās vizīti Nīderlandē

Vēl šajā numurā

03.11.2005., Nr. 175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Čehijas parlamentāriešu vizīti Latvijā

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā

Trešdien, 2.novembrī, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Circene un komisijas deputāti tikās ar Čehijas Republikas parlamenta Deputātu palātas Iesniegumu komisijas pārstāvjiem.
Tikšanās laikā puses, iepazīstinot ar komisiju darbības virzieniem, dalījās pieredzē par aktuāliem cilvēktiesību jautājumiem – tiesībsarga institūcijas funkcionēšanu, prostitūcijas regulāciju, minoritāšu tiesībām un tiesībām uz informāciju.
Uzklausot partnerkomisijas priekšsēdētāju Zuzku Rujbrovu, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja I.Circene interesējās par tiesībsarga amata kandidāta izvirzīšanas un apstiprināšanas procedūru, jo komisija pašlaik sagatavo Tiesībsarga biroja likumprojektu izskatīšanai otrajā lasījumā. Z.Rujbrova pastāstīja, ka jau gadu darbojošās ombuda institūcijas vadītāju izvirza politisko partiju frakcijas un to apstiprina parlaments. Kandidātam jābūt personībai un autoritātei, kas iepriekš darbojies tiesību vai politikas jomā. Pašreizējais Čehijas ombudsmens ir bijušais tieslietu ministrs.
Vēl sarunas dalībnieki pieskārās jautājumam par prostitūcijas regulāciju vai aizliegšanu Čehijā. Z.Rujbrova pastāstīja, ka valdības sagatavotais prostitūciju regulējošais likumprojekts ir pretrunīgs.
Tika pārrunāti arī jautājumi par dažādu programmu pieejamības nodrošināšanu sabiedriskajās un privātajās raidorganizācijās, īpaši nacionālajām minoritātēm.

Saeimas Mandātu un iesniegumu komisijā

Otrdien, 1.novembrī, Saeimas Mandātu un iesniegumu komisijas priekšsēdētājs Pāvels Maksimovs un komisijas deputāti tikās ar Čehijas Republikas parlamenta Deputātu palātas Iesniegumu komisijas priekšsēdētāju Zuzku Rujbrovu un komisijas pārstāvjiem.
Mandātu un iesniegumu komisijas priekšsēdētājs P.Maksimovs sveica Čehijas Republikas parlamenta Deputātu palātas Iesniegumu komisijas pārstāvjus Saeimā un iepazīstināja ar komisijas galvenajiem darbības virzieniem un darbu parlamentā. Viņš pastāstīja, ka Mandātu un iesniegumu komisija ir pirmā komisija, kuru apstiprina jaunievēlētā Saeima, un komisija galvenokārt nodarbojas ar deputātu imunitātes un rotācijas jautājumiem. P.Maksimovs tostarp informēja, ka 2004. un 2005.gadā komisijā izskatītas vienpadsmit deputātu administratīvās lietas, no kurām tikai vienā nav dota piekrišana izdot deputātu sodīšanai.
Savukārt Z.Rujbrova iepazīstināja ar Čehijas parlamenta Deputātu palātas Iesniegumu komisijas sastāvu un pastāstīja, ka darbs komisijā galvenokārt saistīts ar valsts iedzīvotāju iesniegumu izskatīšanu, likumprojektu grozījumu izstrādi un tiesību aizsarga – ombuda – ziņojumu izskatīšanu, kā arī pastāstīja par citām Deputātu palātas komisijām, kuras izskata ar cilvēktiesībām saistītus jautājumus. Viņa arī informēja par Čehijas iekšpolitiskajām aktualitātēm, uzsverot, ka jaušama priekšvēlēšanu kampaņas gaisotne pirms gaidāmajām parlamenta apakšpalātas vēlēšanām nākamgad.
Sarunas ietvaros spriests arī par Deputātu ētikas kodeksa izstrādes gaitu mūsu parlamentā, un puses bija vienisprātis par tā nepieciešamību politiskā prestiža celšanā.
Tikšanās dalībnieki pārrunāja arī svarīgus un aktuālus jautājumus abās valstīs, kas saistīti ar ģimenes tiesībām un cilvēku tirdzniecību.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!