• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vizīti ASV. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.11.2005., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/120524

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Čehijas parlamentāriešu vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

03.11.2005., Nr. 175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vizīti ASV

Pirmdien, 31.oktobrī, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Normans Penke ASV Valsts departamentā tikās ar ASV valsts sekretāres palīgu Eiropas un Eirāzijas jautājumos Danielu Frīdu, lai turpinātu un stiprinātu politisko dialogu starp Latviju un Amerikas Savienotajām Valstīm.
Tikšanās laikā Valsts departamentā tika apspriesta politiskā un drošības situācija Irākā, turpinājās saruna par sadarbību demokrātijas procesu veicināšanā Eiropas Savienības kaimiņvalstīs, īpaši akcentējot attiecības ar Armēniju, Azerbaidžānu, Baltkrieviju, Gruziju un Krieviju. Tika pārrunāti aktuālie jautājumi saistībā ar sadarbību Ziemeļatlantijas aliansē. Abas puses atzinīgi novērtēja līdzšinējo transatlantisko sadarbību, īpaši veicinot Eiropas Savienības un ASV stratēģisko dialogu. Tajā pašā dienā N.Penke tikās ar ASV valsts sekretāres palīdzi konsulārajās lietās Moru Hartiju un ASV Tēvzemes drošības departamenta Starptautiskās sadarbības veicināšanas biroja direktoru Danu Salivanu, lai pārrunātu Latvijas virzību uz ASV bezvīzu programmu un paveikto ceļa kartes izpildē. Tikšanās piedalījās arī pārstāvji no Iekšlietu ministrijas. Latvijas puse informēja par progresu ceļa kartes izpildē, bet ASV puse atzinīgi novērtēja Latvijas paveikto. Vizītes laikā netika minēti konkrēti termiņi, kad Latvija varētu pievienoties ASV bezvīzu programmai. ASV plāno izvērtēt, kā Latvijas pilsoņi pēdējā gada laikā ir ievērojuši ASV migrācijas noteikumus. Abas puses vienojās, kādas darbības jāveic Latvijai, lai kļūtu par ASV bezvīzu programmas dalībvalsti.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!