• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Mums bija taisnība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.2000., Nr. 370/372 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12039

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Nevadāmā "matrjoška""

Vēl šajā numurā

20.10.2000., Nr. 370/372

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Mums bija taisnība"

"Ņezavisimaja gazeta"

— 2000.10.12.

Marinas Kalašņikovas intervija par Viktoru Čerkesovu, prezidenta pilnvaroto pārstāvi Ziemeļrietumu apgabalā.

Pilnvarotais pārstāvis par savu galveno uzdevumu uzskata piedalīties politiskajā procesā.

Vai Baltijas cauruļvadu sistēmas būvniecība ir viena no prioritātēm?

Protams. Tā ir ārkārtīgi svarīga valstij, jo ar cauruļvadiem savieno naftas un gāzes ieguves vietas Komi Republikā un Ņeņeckas apgabalā ar Eiropu. Pa vienu sistēmas vadu no Jaroslavļas, Kirišiem uz ostu, kura tiek celta Primorskā, nafta tiks piegādāta tālāk Eiropai. Cits atzars savienos Komi Republikas pilsētu Usinsku ar Varandejas ieguves vietu gandrīz vai Ledus okeāna krastā. Domājam, ka naftas vads ne tikai atrisinās problēmas ar energoresursiem Krievijas reģionos, bet arī stimulēs ekonomisko dzīvi kopumā. Šai būvniecībai ir universāla nozīme. Tieši šis projekts šobrīd tiek dinamiski realizēts.

Vai būs nepieciešama īpaša piepūle, lai kontrolētu BCS līdzekļu lietošanu? Vai jūtat "Baltijas lobistu" pretošanos?

Esmu ticies un apspriedis pušu pozīcijas gan ar "Transnaftas" vadītāju S.Vainštoku, gan ar transporta ministru S.Franku, gan ar Ļeņingradas apgabala gubernatoru V.Serdjukovu. Atrasts šīs problēmas risinājuma algoritms. Ja jūs domājat par piepūli, lai novērstu federālo līdzekļu izlietošanu citiem mērķiem, tad tā noteikti būs. Tāpēc jau apgabalā izveidotas federālās struktūras.

Krievijas Ziemeļrietumiem tradicionāli bijuši cieši kultūras sakari ar Baltijas valstīm. Vai tās var kļūt par partneriem jūsu veidotajā informatīvajā telpā? Vai jūs tās iekļausiet apgabala informācijas zonā?

Pagaidām neesmu dzirdējis, ka kāda no apgabala reģionālajām administrācijām grasītos iziet Baltijas informatīvajā tirgū. Savukārt neatkarīgajai presei tas nav iespējams ekonomisku apsvērumu dēļ. Ja runājam par to, ka Krievijai ir nacionālas intereses Baltijā, tad, protams, tā ir — sākot ar krievvalodīgo iedzīvotāju problēmām un beidzot ar Baltijas jūras stratēģisko nozīmību. Tāpēc visdrīzāk kaut kādiem federālo izdevumu projektiem vajadzētu attīstīties Baltijas valstu virzienā. Protams, Pēterburgas MIL tas būtu visloģiskāk. Praktiski es varu atbalstīt, piemēram, izveidojot federālo televīzijas centru Pēterburgā. Un, ja izdosies to realizēt, tad Baltijas valstis būs tā translācijas zonā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!