• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Jaunzēlandes vēstnieka iepazīšanās vizīti pie Ministru prezidenta. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2005., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119950

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Somijas sadarbības perspektīvām

Vēl šajā numurā

27.10.2005., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Jaunzēlandes vēstnieka iepazīšanās vizīti pie Ministru prezidenta

Trešdien, 26.oktobrī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Jaunzēlandes jauno vēstnieku Latvijā Filipu Vollesu Grifitsu, kurš ieradās iepazīšanās vizītē.
Aigars Kalvītis apsveica vēstnieku ar darba uzsākšanu Latvijā un izteica cerību, ka Latvijas un Jaunzēlandes attiecības turpinās attīstīties un paplašināties.
Ministru prezidents ar gandarījumu atzīmēja divpusējo kontaktu aktivizēšanos un pēdējos gados notikušās Jaunzēlandes oficiālās vizītes Latvijā. Nozīmīgs solis ciešāku attiecību izveidē bija bezvīzu režīma piešķiršana Latvijas iedzīvotāju ieceļošanai Jaunzēlandē šā gada aprīlī, kas sekmēs tūrisma attīstību.
Tikšanās laikā pārrunātas abu valstu divpusējās attiecības un jaunās sadarbības iespējas ekonomikā, izglītībā, muitu sektorā un tūrismā, ko paver Latvijas dalība Eiropas Savienībā.
Aigars Kalvītis atzina Latvijas vēlmi paplašināt abu valstu ekonomiskās attiecības, kā konkrētu soli minot sadarbības un informācijas apmaiņas uzsākšanu ar Jaunzēlandes tirdzniecības veicināšanas aģentūru “New Zealand’s Economic and Trade Development Agency” un investīciju veicināšanas aģentūru “Investment New Zealand”.
Ministru prezidents uzsvēra Latvijas interesi piedāvāt Jaunzēlandei savus pakalpojumus eksporta preču realizācijā ES, Eiropas Brīvās tirdzniecības līguma dalībvalstīs un Austrumeiropas valstīs.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!