• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente - Zviedrijā, tiekoties ar vicepremjeri. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.2000., Nr. 370/372 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11993

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mūsu valsts un pasaule no Latvijas puses

Vēl šajā numurā

20.10.2000., Nr. 370/372

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— Zviedrijā, tiekoties ar vicepremjeri

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 19. oktobrī, piedaloties 5. Stokholmas konferencē par Baltijas jūras reģiona drošību un sadarbību, tikās arī ar Zviedrijas premjerministra vietnieci Lēnu Jelmu–Vallēnu. Tikšanās laikā pārrunāta 5. ikgadējā Baltijas jūras reģiona konference par drošību un sadarbību, kā arī jautājumi, kas saistīti ar Eiropas Savienības paplašināšanos.

Runājot par gaidāmo Zviedrijas prezidentūru Eiropas Savienībā, Zviedrijas premjerministra vietniece uzsvēra, ka Zviedrija vēlas turpināt principu, ka ik kandidātvalsts, raugoties uz tās potenciālo iekļaušanu Eiropas Savienībā, tiks vērtēta tikai pēc individuālajiem sasniegumiem un pēc iestāšanās sarunu procesa.

Runājot par Eiropas Savienības pašreizējām aktualitātēm, tika uzsvērta Ziemeļu—Dienvidu dimensijas attīstība, kas ļauj dažādām Eiropas valstīm un to iedzīvotājiem savstarpēji tuvāk iepazīties. Prezidente arī informēja Zviedrijas vicepremjeri par Latvijas īstenotajiem uzdevumiem Eiropas Savienības integrācijas procesā, tajā skaitā likumdošanas saskaņošanā un tieslietu sistēmas pilnveidošanā.

Runājot par šķēršļiem, kas kavē valstu attīstību, prezidente minēja cīņu ar starptautisko noziedzību, narkotiku kontrabandu, cīņu ar terorismu un korupciju. V.Vīķe–Freiberga atzīmēja, ka Latvija pievērš īpašu uzmanību cīņai ar korupciju un atbalsta legālās prezumpcijas principu, kas mazinātu korupcijas iespējamību. Valsts prezidente arī pauda gandarījumu, ka visa sabiedrība ir iesaistīta šajās debatēs par pašreizējo korupcijas līmeni Latvijā un veidiem, kā to samazināt.

Abas puses arī uzsvēra sabiedrības informēšanas nozīmību jaunās Eiropas veidošanā. Gan L.Jelma–Vallēna, gan V.Vīķe–Freiberga uzsvēra, ka gan dalībvalstu, gan arī kandidātvalstu iedzīvotājiem ir jāsaņem iespējami vairāk informācijas par to, ko ikdienas dzīvē nozīmē Eiropas Savienība un kā tā ietekmē valstu sadarbību.

Prezidente pateicās Zviedrijai par palīdzību Latvijai dažādās jomās, kā arī par 2000. — Baltijas gada iniciatīvām, ko izvirzījusi Zviedrijas valdība. Īpaši tika uzsvērta abu valstu sadarbība aizsardzības jomā, pēc prezidentes teiktā, Zviedrijas palīdzība Latvijas bruņotajiem spēkiem ir ļoti praktisks un nopietns atbalsts Latvijas ceļā uz NATO. Prezidente atzīmēja, ka starptautiskās mācības "Baltic Eagle 2000" ir pierādījušas, ka mācībās šāda palīdzība ir ļoti prakstiska un noderīga.

Valsts prezidenta preses dienests

Latvijas Republikas Valsts prezidentes Vairas Vīķes–Freibergas runa 2000.gada 19. oktobrī 5. Stokholmas konferencē par Baltijas jūras reģiona drošību un sadarbību — 7.lpp.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!