• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Jaunzēlandes vēstnieka iepazīšanās vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.2005., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119804

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas atbalstu Moldovai ES ārējās robežas apsardzībā

Vēl šajā numurā

26.10.2005., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Jaunzēlandes vēstnieka iepazīšanās vizīti

Pie Saeimas priekšsēdētājas biedres

Otrdien, 25.oktobrī, Saeimas priekšsēdētājas biedre Vineta Muižniece tikās ar Jaunzēlandes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Filipu Valesu Grifitsu (Philip Wallace Griffiths), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.
Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar abu valstu divpusējo attiecību paplašināšanas iespējas un sadarbību starptautisko organizāciju ietvaros.
Saeimas priekšsēdētājas biedre V.Muižniece, sveicot vēstnieku ar stāšanos jaunajā amatā, abu valstu attiecības novērtēja kā labas un atzīmēja, ka Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas plānotā vizīte uz Jaunzēlandi apliecina, ka kontakti kļūst aizvien ciešāki. Tomēr nākotnē tie varētu būt aktīvāki, būtu jāmeklē jauni sadarbības veidi, īpaši ekonomikā, kultūrā un izglītībā, sacīja V.Muižniece. Saeimas priekšsēdētājas biedre pastāstīja arī par straujajiem Latvijas ekonomikas attīstības tempiem, uzsverot veikto reformu nozīmi.
Savukārt Jaunzēlandes vēstnieks F.V.Grifitss atzīmēja – lai gan abas valstis šķir liels attālums, kopīgo interešu realizēšanā palīdzētu sadarbība tādās starptautiskās organizācijās kā Pasaules tirdzniecības organizācija un Eiropas Savienība (ES).
Sarunā skatīts arī jautājums par kultūras un izglītības apmaiņas iespējām. V.Muižniece pauda viedokli, ka pēc iestāšanās ES “kļuvis svarīgi saglabāt un aizsargāt savas kultūras identitāti”.
Sarunas nobeigumā puses atzinīgi novērtēja abu valstu sadarbību un uzsvēra nepieciešamību strādāt pie tās turpmākas pilnveidošanas, attīstot arī parlamentāro vizīšu apmaiņu.  

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!