• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pabeigta Silakroga grāmatu krātuves otrā kārta. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.2005., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119391

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ziemciešu tautas hronika

Vēl šajā numurā

20.10.2005., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pabeigta Silakroga grāmatu krātuves otrā kārta

LNB-GRAMATU-KRATUVE15.JPG (9475 bytes)
Grāmatu krātuve Silakrogā pagaidām vēl tukša
Foto: Toms Kalniņš, A.F.I.

Lai Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) varētu iekārtot mūsdienu prasībām atbilstošas telpas drukātu materiālu saglabāšanai un apstrādei, 1996.gadā tika nolemts būvēt mazāk pieprasīto grāmatu krātuvi Silakrogā. Tas paver iespēju aptuveni par trešdaļu samazināt jaunās LNB ēkas būvapjomus un izmaksas.
Vakar, 19.oktobrī, Kultūras ministrijas valsts aģentūra “Jaunie Trīs brāļi” nodeva ekspluatācijā grāmatu krātuvi Silakrogā, kurai pabeigti otrās kārtas rekonstrukcijas darbi.
Grāmatu krātuve ir nozīmīga LNB projekta sastāvdaļa līdzās “Gaismastīklam” un jaunajai ēkai. Valsts aģentūras “Jaunie Trīs brāļi” direktors Zigurds Magone uzsver: “Jāatzīst, ka Gaismaspils būvniecība ir aizsākusies jau pirms daudziem gadiem, jo Silakroga grāmatu krātuve ir neatņemama jaunās bibliotēkas ēkas sastāvdaļa. Līdz ar krātuves rekonstrukcijas otrās kārtas pabeigšanu, būvlaukuma sagatavošanas darbu uzsākšanu galvaspilsētā un apjomīgā projektēšanas līguma noslēgšanu Gaismaspils celtniecība kļuvusi par neatgriezenisku procesu.”
Rekonstrukcijas otrās kārtas gaitā angārs, kur agrāk tika glabātas kaujas raķetes un citi padomju armijas ieroči, pārbūvēts par modernu grāmatu krātuvi, bet trešās kārtas gaitā ievietos 896 pārvietojamos grāmatu plauktus un izbūvēs autonomu ar gāzi darbināmu katlumāju.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!