• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Krūšutēls Ilmāram Lazovskim. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.2005., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119387

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Noslēdzas kampaņa "Nemēslo mežā"

Vēl šajā numurā

20.10.2005., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Krūšutēls Ilmāram Lazovskim

Vakar Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā atklāja mākslinieka Viktora Suškēviča veidoto profesora Ilmāra Lazovska krūšutēlu.

LAZOVSKIS.JPG (11881 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Ilmārs Lazovskis ir viena no ievērojamākajām personām Latvijas medicīnas vēsturē – ilggadējs praktizējošs ārsts, medicīnas zinātnieks un medicīnas terminoloģijas speciālists, zinātnisku un praktisku grāmatu autors, sabiedriskais darbinieks. 2003.gada 19.oktobrī I.Lazovskis aizgāja mūžībā. “Lazovska spilgtais darba mūžs un paveiktais medicīnā, zinātnē, izglītībā un kultūrā, viņa izcilā personība paceļas kā spoža virsotne Latvijas radošās inteliģences 20.gadsimta otrās puses visveiksmīgāko darbinieku vidū,” – tā krūšutēla atklāšanā sacīja slimnīcas valdes priekšsēdētājs Māris Pļaviņš.
Veselības minstrs Gundars Bērziņš savā vēstījumā uzsvēra I.Lazovska intelekta spēku, milzīgo garīgo enerģiju un cilvēcisko starojumu.
Ilmārs Lazovskis ir Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks. Darbību Stradiņa slimnīcā viņš uzsāka 1958.gadā. No 1972. līdz 1995.gadam viņš bija Rīgas Medicīnas institūta ārstniecības fakultātes terapijas katedras un klīnikas vadītājs, no 1995. līdz 1999.gadam slimnīcas 1.Iekšķīgo slimību klīnikas vadītājs, bet kopš 1999.gada šīs klīnikas profesors. Medicīnas joma, kurā profesors darbojās, bija iekšķīgās slimības: nieru slimības, arteriālā hipertensija, reimatoloģija un saistaudu slimības.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!