• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par obligātiem grāmatvedības standartiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.2005., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119266

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tiesu darbinieku darba samaksu

Vēl šajā numurā

19.10.2005., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par obligātiem grāmatvedības standartiem

Ministru kabinets (MK) 18.oktobra sēdē akceptējis MK noteikumus par obligāti piemērojamiem grāmatvedības standartiem.
Noteikumi turpmāk reglamentēs uzņēmumu grāmatvedības dokumentāciju. “Noteikumi par obligāti piemērojamiem Latvijas grāmatvedības standartiem” nosaka obligāti piemērojamos Latvijas grāmatvedības standartus un subjektu loku, kuriem šie standarti jāpiemēro. Tie būs saistoši tām personām, uz kurām attiecas likums “Par uzņēmumu gada pārskatiem” vai likums “Par konsolidētajiem gada pārskatiem”.
Atbilstoši noteikumiem uzņēmumiem gada pārskatu sagatavošanā ir jāpiemēro šādi Latvijas grāmatvedības standarti: “Finanšu pārskatu sagatavošanas pamatnostādnes”, “Naudas plūsmas pārskats”, “Notikumi pēc bilances datuma”, “Grāmatvedības politikas maiņa, grāmatvedības aplēšu izmaiņas un iepriekšējo periodu kļūdas” un “Ilgtermiņa līgumi”. Grāmatvedības standartus ir izstrādājusi Grāmatvedības padome, tie ir pieņemti ar padomes lēmumu un publicēti laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.
Noteikumi paredz, ka grāmatvedības standarti par notikumiem pēc bilances datuma, par grāmatvedības politikas maiņu, kā arī par ilgtermiņa līgumiem ir jāpiemēro finanšu pārskatiem un konsolidētajiem finanšu pārskatiem ar pārskata periodu, kas sākas 2006.gadā.
Līdz ar noteikumu stāšanos spēkā par spēku zaudējušiem tiks atzīti 2004.gada 24.augusta MK noteikumi Nr.728 par obligāti piemērojamiem Latvijas grāmatvedības standartiem un kārtību, kādā sagatavojami naudas plūsmas pārskati un pašu kapitāla izmaiņu pārskati.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!