• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par muitas nodrošinājumu un tā veidiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.2005., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119265

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par obligātiem grāmatvedības standartiem

Vēl šajā numurā

19.10.2005., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par muitas nodrošinājumu un tā veidiem

Otrdien, 18.oktobrī, Ministru kabinets (MK) akceptēja Finanšu ministrijas sagatavotos MK noteikumus par muitas nodrošinājumu.
Noteikumi reglamentēs muitas nodrošinājuma veidus, tā izmantošanas un maiņas kārtību. Līdz šim muitas nodrošinājuma veidus, kā arī tā izmantošanas un maiņas kārtību noteica Valsts ieņēmumu dienesta (VID) rīkojumi un metodiskie norādījumi. Šie normatīvie akti, kas satur ārējo tiesību normas, spēku zaudēs 2006.gada 1.janvārī. Atbilstoši grozījumiem Muitas likumā, kuri paredz muitas kontroles kārtību izstrādāt un noteikt Ministru kabinetam, tika sagatavoti atbilstoši MK noteikumi “Noteikumi par muitas nodrošinājumiem”.
MK noteikumos ir iekļauts VID 2004.gada 27.aprīļa rīkojuma Nr.655 “Par muitas nodrošinājumu piemērošanas kārtību” saturs. Tajā noteikti muitas nodrošinājumu veidi, to apraksti, kā arī muitas nodrošinājumu izmantošanas un maiņas kārtība.
MK noteikumus papildina pielikumi, kuros iekļauts skaidrojums par diviem muitas nodrošinājuma veidiem – muitas plombu un muitas uzlīmi. Paskaidrojuma tekstuālās daļas ilustrēšanai izmantoti arī attēli.
Muitas nodrošinājums ir preču identifikācijas līdzeklis, kuru izmanto, lai nepieļautu nekontrolētu piekļūšanu precēm, komerciāliem transportlīdzekļiem, telpām un citām vietām, kurās atrodas preces, kas pakļautas muitas kontrolei. Par muitas nodrošinājumu uzskata muitas plombu, muitas uzlīmi, fotogrāfiju un preču aprakstu, kā arī citu valstu muitas nodrošinājumu vai arī citu veidu nodrošinājumu, kas atbilst Eiropas Komisijas regulu prasībām.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!