• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Samazinās pašvaldībās ievēlēto jauniešu īpatsvars. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.10.2005., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119159

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 18.oktobrī

Vēl šajā numurā

18.10.2005., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Samazinās pašvaldībās ievēlēto jauniešu īpatsvars

Ar katru gadu samazinās pašvaldībās ievēlēto jauniešu skaits. Tas redzams pētījumā “Jaunatnes politiskā līdzdalība pašvaldību vēlēšanās”, kuru pēc īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās (ĪUMSILS) iniciatīvas veica Vidzemes augstskolas pētnieki.
Pētījuma skaitļi liecina: ja 1997.gadā pašvaldību deputāta mandātu ieguva 16,3% no visiem 21 – 25 gadus vecajiem kandidātiem, tad 2001.gadā šis skaitlis saruka līdz 11,4%, bet 2005.gadā līdz 7,5%. Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Ainars Latkovskis norāda: “Ceru, ka šis pētījums ļaus vairāk uzzināt par iemesliem, kuru dēļ jaunieši izvēlas piedalīties vai nepiedalīties vēlēšanās, kā arī palīdzēs turpmāk veicināt jauniešu – un ne tikai – dalību pilsoniskās sabiedrības aktivitātēs. Esmu pārliecināts, ka jauniešu politiskās līdzdalības veicināšana un jauniešu iniciatīvu atbalsts ir svarīga pilsoniskās sabiedrības attīstības un stiprināšanas sastāvdaļa. Tāpēc ceru, ka tuvākā nākotne parādīs, ka paši jaunieši būs uzņēmīgāki, paši iniciēs jaunas vēsmas vietējā un valsts pārvaldē, mācīsies un izpratīs politikas procesus un drīzumā arī paši aktīvi līdzdarbosies un spēs kvalitatīvi un pārdomāti ietekmēt pašvaldībās un valstī kopumā notiekošos procesus.” Pētījumā ir arī secinājumi un ieteikumi, kā rosināt jauniešu politisko līdzdalību.

“LV” un ĪUMSILS informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!