• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES aizsardzības ministru neformālo sanāksmi Lielbritānijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.10.2005., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119134

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sēdi

Vēl šajā numurā

18.10.2005., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES aizsardzības ministru neformālo sanāksmi Lielbritānijā

Pagājušonedēļ, 13.oktobrī, valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs pārstāvēja aizsardzības ministru ES aizsardzības ministru neformālajā sanāksmē Lielbritānijā.
Sanāksmes laikā pārrunāti jautājumi par turpmākajām ES militārajām operācijām Bosnijā un Hercegovinā. Dalībvalstis atbalstīja šīs misijas pagarināšanu uz gadu.
Sanāksmes laikā notika Eiropas aizsardzības aģentūras valdes sēde. Aģentūras sēdē izskatīti jautājumi par tās darba programmu 2006.gadam. Pārrunāts aģentūras trīs gadu finanšu plānojums, Militāro iepirkumu ētikas kodeksa ieviešana, noteikti bruņoto spēku attīstības rādītāji un stratēģiskie mērķi, kā arī pārrunāti citi jautājumi.
Eiropas aizsardzības aģentūras valde ir vadošā ES iestāde aizsardzības resursu jautājumos, kuras ietvaros aizsardzības ministri patstāvīgi pieņem formālus lēmumus. Savukārt sanāksmes palīdz koordinēt ES dalībvalstu militāro attīstību un politisko rīcību, un tā ir lieliska iespēja dalībvalstu ministriem satikties un apspriest divpusējus jautājumus. Neformālajās tikšanās netiek pieņemti vai apstiprināti oficiāli dokumenti. Šādas ES aizsardzības ministru tikšanās notiek divas reizes gadā – aprīlī un oktobrī, bet maijā un novembrī parasti notiek oficiālās tikšanās Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes ietvaros.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!