• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Īrijas vēstnieka iepazīšanās vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.10.2005., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118996

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Irānas kodolieroču programmas virzību

Vēl šajā numurā

14.10.2005., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Īrijas vēstnieka iepazīšanās vizītēm

Pie Saeimas priekšsēdētājas

Trešdien, 12.oktobrī, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Īrijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Timu Movi, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.
Saeimas priekšsēdētāja un Īrijas vēstnieks pārrunāja parlamentārās sadarbības paplašināšanas iespējas, norādot uz neizmantoto potenciālu parlamentu sadarbības grupu un komisiju līmenī.
Kā uzsvēra I.Ūdre, lai gan Latvija kļuvusi par pilntiesīgu Eiropas Savienības (ES) dalībvalsti, mēs esam ieinteresēti apgūt Īrijas pieredzi tautsaimniecības nostiprināšanā un attīstībā – gan īstenojot ekonomiskās reformas, gan izmantojot ES struktūrfondu finansējumu. Vēstnieks savukārt norādīja, ka Īrijas ekonomiskais uzplaukums bijis ilgu un sarežģītu pārmaiņu rezultāts un pirmie panākumi bijuši jūtami pēc vairāk nekā desmit gadu īstenotām reformām. “Mēs labprāt esam gatavi dalīties ar jums iegūtajā pieredzē,” akcentēja T.Move.
Vēl viens jautājums, kas skar abas valstis, ir lielais mūsu valsts viesstrādnieku īpatsvars Īrijā. Sociālās problēmas, kas aktuālas Latvijā, spiež cilvēkus doties peļņā uz citām valstīm. Puses bija vienisprātis, ka negatīvs aspekts ir tas, ka daļa no viesstrādniekiem izvēlas palikt un neatgriezties dzimtenē. Kas attiecas uz viesstrādnieku stāvokli Īrijā, tad tiek daudz strādāts pie tā, lai nodrošinātu viņu tiesību un interešu aizstāvību.

Saeimas preses dienests

Pie Ministru prezidenta

Trešdien, 12.oktobrī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Īrijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Timu Movi, kurš ieradās iepazīšanās vizītē.
Aigars Kalvītis apsveica vēstnieku jaunajā amatā un novēlēja panākumus darbā. Ministru prezidents atzinīgi novērtēja Īrijas valdības lēmumu atvērt vēstniecību Latvijā un pauda cerību, ka tas stiprinās un padziļinās abu valstu attiecības.
Tikšanās laikā tika pārrunātas Latvijas un Īrijas divpusējās attiecības, kas ir ļoti labas un raksturojas ar savstarpēji ieinteresētu politisko dialogu. Ministru prezidents uzsvēra, ka Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā (ES) paver jaunas iespējas abu valstu attiecību padziļināšanai, tai skaitā ekonomikā, tūrismā un izglītībā. Premjers apliecināja Latvijas interesi turpināt apgūt Īrijas veiksmīgo pieredzi ES – īpaši struktūrfondu apguvē.
Aigars Kalvītis augsti novērtēja Īrijas darba tirgus atvēršanu jaunajām ES dalībvalstīm, tostarp strādniekiem no Latvijas uzreiz pēc pievienošanās ES.
Arī divu Īrijas aviosabiedrību – “Ryanair” un “Air Lingus” – darbība Latvijā ir labs priekšnosacījums ekonomisko sakaru veicināšanai un tūrismam.
Ministru prezidents un Īrijas vēstnieks apmainījās ar viedokļiem par ES aktuālajiem jautājumiem: Eiropas konstitūcijas ratifikāciju, kompromisu meklējumiem par ES Finanšu perspektīvu 2007.–2013.gadam.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!