• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Bezdarbniekiem būs individuālais darba meklēšanas plāns. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.2005., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118881

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Bezdarbnieku stipendija - 40 latu mēnesī

Vēl šajā numurā

13.10.2005., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Bezdarbniekiem būs individuālais darba meklēšanas plāns

Lai uzlabotu bezdarbnieku iespējas iesaistīties profesionālajā apmācībā, pārkvalifikācijā un kvalifikācijas paaugstināšanā, Labklājības ministrija (LM) izstrādājusi grozījumus “Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likumā” (publicēts “LV” 29.05.2002.).

BEZDARBNIEKU-APMACIBA5.JPG (19036 bytes)
Bezdarbniekiem pēc divu mēnešu mācībām iespējams iegūt apsarga sertifikātu. Plānots, ka no 2006. gada 1.janvāra mācību stipendija būs 40 lati
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I

Atbilstoši plānotajiem grozījumiem tiek noteikti to pasākumu veidi, kas organizēti bezdarbnieku un darba meklētāju konkurētspējas paaugstināšanai, piemēram, pasākumi sociālo un funkcionālo prasmju pilnveidei, psiholoģiskā atbalsta pasākumi, skolēnu nodarbinātības pasākumi vasaras brīvlaikā un citi pasākumi, kas veicina bezdarbnieku un darba meklētāju atgriešanos vai iekļūšanu darba tirgū.
Tāpat no 2 līdz 6 mēnešiem pagarināts termiņš, kad vecāki bezdarbnieki pēc bērna kopšanas atvaļinājuma beigām var iesaistīties bezdarbniekiem paredzētajos pasākumos.
Lai palielinātu valsts atbalstu bezdarbniekiem, kuri piedalās konkurētspējas paaugstināšanas pasākumos – modulārajā apmācībā (ietver darba tirgū pieprasīto pamatprasmju – valsts valodas, svešvalodu u.c. apguvi), LM iecerējusi šiem cilvēkiem no 2006.gada 1.janvāra piešķirt stipendiju 62% apmērā (25 latus) no kopējās bezdarbnieku apmācības stipendijas.
Motivējot bezdarbniekus aktīvi meklēt darbu, kā arī veicinot viņu līdzdarbību konkurētspējas paaugstināšanai darba tirgū, likumprojektā noteikts individuālā darba meklēšanas plāns bezdarbniekiem. Turklāt bezdarbnieka piedalīšanās, sniedzot priekšlikumus šā plāna izstrādē, paredzēta kā viens no bezdarbnieku statusu ieguvušo bezdarbnieku pienākumiem. Šobrīd pastāv aktīvo nodarbinātības pasākumu individuālā plānojuma līgums.
Savukārt, lai Nodarbinātības valsts aģentūrā varētu izveidot datubāzi bezdarbnieku, darba meklētāju un vakanču uzskaitei, LM izstrādātajā dokumentā noteiktas aģentūras tiesības pieprasīt un bez maksas saņemt darbam nepieciešamo informāciju no vairākām valsts un pašvaldību institūcijām, tostarp Valsts ieņēmumu dienesta, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, Centrālās statistikas pārvaldes u.c. institūcijām, kā arī no fiziskajām un juridiskajām personām.
Minētie grozījumi šodien, 13.oktobrī, tiek izskatīti Valsts sekretāru sanāksmē.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!