• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veidos Intelektuālā īpašuma padomi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.10.2005., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118740

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Hamburgā gaida Latvijas uzņēmējus

Vēl šajā numurā

12.10.2005., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veidos Intelektuālā īpašuma padomi

Valdība vakar nolēma, ka nākamā gada sākumā darbu sāks Intelektuālā īpašuma padome, sekretariāts un intelektuālā īpašuma ekspertu grupa.
Lai jaunās institūcijas varētu sākt darbu, Tieslietu ministrijai (TM) līdz 1.decembrim jāsagatavo un jāiesniedz noteiktā kārtībā Ministru kabinetā Intelektuālā īpašuma padomes nolikuma projekts, rīkojuma projekts par Intelektuālā īpašuma padomes izveidošanu un rīkojuma projekts par intelektuālā īpašuma ekspertu grupas izveidošanu.
Latvijā pašlaik intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzībā nav vienota, koordinēta mehānisma. Tā kā intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzība ir ļoti nozīmīga, kopīgs un koordinēts darbs ir ļoti svarīgs.
TM uzskata, ka koordinējoša mehānisma funkcijas intelektuālā īpašuma jomā jāuzdod veikt vienai institūcijai – Intelektuālā īpašuma padomei, kuru vadītu Ministru prezidents.
Padomes darbu nodrošinās sekretariāts, kurš darbosies TM padotības iestādes – Patentu valdes – struktūrā. Sekretariātā strādās viens darbinieks.
Paralēli padomei un sekretariātam tiks izveidota pastāvīga ekspertu grupa, kas izstrādās un apspriedīs intelektuālā īpašuma tiesību jomas jautājumus pirms to izskatīšanas padomē.
Plānots, ka ekspertu grupa tiksies ne retāk kā trīs reizes gadā. Tās pieņemtie lēmumi varēs būt par pamatu vai ierosmi padomes apspriedēm un lēmumiem. Ekspertu grupā darbosies valsts institūciju pārstāvji, kā arī tiks iesaistīti pārstāvji no attiecīgajām nevalstiskajām organizācijām. Šādi padome varēs nodrošināt komunikāciju ar nevalstisko sektoru.

Pēc TM informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!