• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Krievijas politisko dialogu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.10.2005., Nr. 161 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118609

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru prezidenta tikšanos ar Bādenes-Virtembergas Ministru prezidentu

Vēl šajā numurā

11.10.2005., Nr. 161

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Krievijas politisko dialogu

7.oktobrī Latvijas vēstnieks Krievijā Andris Teikmanis Krievijas Valsts domē tikās ar domes vicespīkeru, Krievijas Liberāli demokrātiskās partijas priekšsēdētāju Vladimiru Žirinovski un partijas “Rodina” vadītāju, Valsts domes deputātu Dmitriju Rogozinu.
Tikšanās laikā vēstnieks iepazīstināja abus politiķus ar Latvijas politisko un ekonomisko situāciju, uzsverot, ka nav neviena iemesla, lai starp Latviju un Krieviju nebūtu labas kaimiņattiecības.
Vladimirs Žirinovskis atzina, ka ir jāveicina starpvalstu, tajā skaitā politiķu, savstarpējie kontakti, kas, iespējams, mazinātu dažu Krievijas politiķu asos izteikumus par Latviju. Valsts domes vicespīkers interesējās par vairākiem ar Latvijas izglītības reformu un naturalizācijas procesu saistītiem jautājumiem. Vēstnieks iepazīstināja Vladimiru Žirinovski ar izglītības reformas būtību un naturalizācijas procesa gaitu.
Nobeigumā Vladimirs Žirinovskis uzsvēra, ka jautājumā par Latvijas un Krievijas politisko dialogu ir noskaņots pozitīvi, un norādīja, ka viņa partija turpmāk atturēsies no piketu vai citu akciju organizēšanas pie Latvijas vēstniecības Maskavā.
Tiekoties ar Dmitriju Rogozinu, pārrunātas Latvijas un Krievijas politiskā dialoga aktivizēšanas iespējas. D.Rogozins raksturoja partiju “Rodina”, tās politiskos konkurentus, Krievijas politisko situāciju kopumā, kā arī partijas izredzes nākamajās Valsts domes vēlēšanās. Vēstnieks izklāstīja Latvijas attīstības prioritātes, informēja par objektīvo situāciju Latvijā, kas Dmitrija Rogozina interpretācijā dažkārt neatbilda īstenībai. D.Rogozins atzina, ka ir jālikvidē stereotipi un jāattīsta politiskais dialogs.
Latvijas vēstniekam Krievijā plānotas tikšanās arī ar citiem Krievijas politisko spēku līderiem.
Tikšanās ar vadošo Krievijas politisko partiju līderiem sāktas, lai veicinātu Latvijas un Krievijas politisko dialogu.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!