• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Vācijā, Bādenes-Virtembergas zemē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.10.2005., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118472

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par 2004.gada pārskatu par valsts budžeta izpildi un par pašvaldību budžetiem finanšu revīziju

Vēl šajā numurā

07.10.2005., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Vācijā, Bādenes-Virtembergas zemē

Ceturtdien, 6.oktobrī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis, uzturoties darba vizītē Vācijas Federatīvās Republikas federālajā zemē Bādenē-Virtembergā, Štutgartē tikās ar federālās zemes amatpersonām.
Ministru prezidentam bija tikšanās un darba pusdienas ar Bādenes-Virtembergas Ekonomikas ministrijas valsts sekretāru Horstu Mērlenderu.
Sarunas laikā puses pārrunāja Latvijas un Bādenes-Virtembergas ekonomisko sadarbību, atzinīgi novērtējot sasniegto un iespējas paplašināt tirdzniecības apjomu un biznesa sakarus. Šobrīd Latvijā ir investējuši 10 Bādenes-Virtembergas uzņēmumi, un pašreiz Latvijā vizītē ieradušies 15 šīs federālās zemes uzņēmumu pārstāvji, kuri ieinteresēti veidot un intensificēt sadarbību ar Latviju.
Bādenes-Virtembergas federālā zeme ir viena no dinamiskākajām Vācijas zemēm, un tā ir ieinteresēta plašā un vispusīgā sadarbībā ar Latviju. Šādus kontaktus veicina arī tiešie lidojumi starp Rīgu un Štutgarti, kurus nodrošina aviosabiedrība “airBaltic”.
Pēcpusdienā Aigars Kalvītis tikās ar Bādenes-Virtembergas federālās zemes Landtāga prezidentu Pēteru Štraubu. Tikšanās laikā pārrunāti Latvijas un Bādenes-Virtembergas divpusējo attiecību jautājumi. Puses bija vienisprātis, ka sadarbība ir ļoti dinamiska gan ekonomikā un uzņēmējdarbībā, gan izglītības jomā. Tomēr atzīta nepieciešamība pēc dziļākas un ciešākas sadarbības starp izglītības iestādēm, jo Vācijas un Latvijas uzņēmumiem ir nepieciešama sadarbība un labi izglītoti darbinieki, kas veicinātu ekonomisko attīstību.
Sarunas laikā uzmanība bija veltīta reģionālās attīstības jautājumiem, jo Pēters Štraubs ir arī Eiropas Savienības Reģionu komitejas prezidents. Notika viedokļu apmaiņa gan par reģionu politiku Latvijā, gan Eiropas Savienībā. Tika apspriesti labākie modeļi un iespējas veiksmīgu reģionu centru veidošanā, kas politiski un ekonomiski sekmētu valsts attīstību. Pēc tikšanās Ministru prezidents apmeklēja Landtāga plenārsēdi.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!