• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Augstākā tiesa svin jubileju ar skatu nākotnē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.10.2005., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118462

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grozīs Iekšējā audita likumu

Vēl šajā numurā

07.10.2005., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Augstākā tiesa svin jubileju ar skatu nākotnē

Ļoti lielo pārmaiņu laikā izdevies saglabāt tiesu stabilu un neatkarīgu, bet vienlaikus gatavu attīstīties, kā arī izdevies saglabāt labu Augstākās tiesas (AT) tiesnešu kodolu, vakar, atklājot tiesas jubilejas pasākumu, gandarījumu pauda AT priekšsēdētājs Andris Guļāns.

MUZEJS.JPG (14711 bytes)
Augstākās tiesas priekšsēdētājs Andris Guļāns
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Šogad aprit 15 gadu, kopš izveidota Latvijas Republikas Augstākā tiesa, kā arī desmit gadu, kopš tajā ir apelācijas un kasācijas instances.
Jubilejas svinības tika atklātas Augstākās tiesas muzejā, kura ekspozīcija ir papildināta ar jaunāko laiku vēstures liecībām. AT priekšsēdētājs, uzrunājot klātesošos, atskatījās uz lielajām pārmaiņām, kādas bijušas Augstākajā tiesā, un uzsvēra, ka tiesā jāstrādā gudriem un profesionāliem tiesnešiem, lai cilvēkiem būtu pārliecība, ka AT aizstāv katru indivīdu, ir godīga un kalpo Latvijas valstij.
AT priekšsēdētājs arī atzina, ka AT tiesnešiem turpmāk vajadzētu vairāk izmantot Eiropas Savienības piedāvātās iespējas un iekļauties starptautiskajā apritē.
Pēcpusdienā AT darbinieki pulcējās kinoteātrī “Rīga”, kur svinīgā sēdē pirmoreiz tiesas darbiniekiem tika pasniegts jubilejai par godu nodibinātais Augstākās tiesas apbalvojums – Izdienas nozīme. Vēstures lappuses pāršķirstīt palīdzēja bijušā Augstākās tiesas priekšsēdētāja Gvido Zemrībo atmiņu stāstījums un kinorežisora Herca Franka 1987. gadā uzņemtā filma “Augstākā tiesa”.
Savukārt šodien, 7.oktobrī, notiek AT sadarbībā ar Latvijas Universitāti rīkotā starptautiskā zinātniskā konference “Augstākā tiesa attīstībā: atskats pagātnē un Eiropas pieredze nākotnei”, kurā ar ziņojumiem uzstāsies Eiropas Savienības Augstāko tiesu priekšsēdētāju asociācijas prezidents un Francijas Kasācijas tiesas priekšsēdētājs, Zviedrijas un Polijas Augstāko tiesu priekšsēdētāji, Eiropas Kopienu tiesas tiesneši un Latvijas akadēmiķi. Konferenci ar uzrunu “15 neatkarības gadi: vai ir iemesls svinēšanai?” atklās A.Guļāns.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!