• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vienotu ES politiku attiecībā uz Krieviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2005., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118317

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar ASV medicīnas ekspertiem

Vēl šajā numurā

06.10.2005., Nr. 159

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vienotu ES politiku attiecībā uz Krieviju

Pirmdien, 3.oktobrī, ārlietu ministrs Artis Pabriks Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomē Luksemburgā, apspriežot gaidāmā Eiropas Savienības (ES) un Krievijas samita sagatavošanas gaitu, pauda atbalstu vienotas Eiropas Savienības politikas veidošanai attiecībās ar Krievijas Federāciju.
Apspriežot ES un Krievijas līgumus par readmisiju (nelegālo ieceļotāju atpakaļuzņemšanu) un vīzu atvieglojumiem, Artis Pabriks un Zviedrijas ārlietu ministre Laila Freivalde akcentēja, ka ir jāpanāk ārvalstnieku reģistrācijas atvieglojumi Krievijā. Šobrīd ārvalstniekiem, ieceļojot Krievijā, ir jāreģistrējas, kas ir laikietilpīgs process.
Latvija ir ieinteresēta ES un Krievijas readmisijas līguma noslēgšanā, tādējādi mazināsies nelegālās migrācijas draudi no Krievijas uz ES valstīm.
Latvijai ir izdevīgs līgums arī par vīzu atvieglojumiem, jo tas paplašina to personu loku, kurām ir tiesības saņemt vīzas bez maksas, piemēram, studentiem, invalīdiem, kā arī tiek noteikta standarta maksa par vīzu – 35 eiro. Tiks vienkāršota arī uzņēmēju braukšanas kārtība uz Krieviju.
Saistībā ar Krievijas iestāšanās procesu Pasaules tirdzniecības organizācijā ministrs uzsvēra nepieciešamību ES un Krievijas sammita laikā apspriest jautājumu par diskriminējošiem dzelzceļa pārvadājumu tarifiem, kurus Krievija piemēro pārvadājumiem virzienā uz Baltijas valstu ostām.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!