• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saņemot goda doktores grādu Baku universitātē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2005., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118201

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties valstsvizītē Azerbaidžānā 2005.gada 3. un 4.oktobrī

Vēl šajā numurā

05.10.2005., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saņemot goda doktores grādu Baku universitātē

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga otrdien, 4.oktobrī, saņēma goda doktores grādu Baku universitātē. Uzrunājot akadēmisko auditoriju, Valsts prezidente atzīmēja, ka Latvijas divpusējās attiecības ar Azerbaidžānu attīstās konstruktīvā un draudzīgā gaisotnē un Latvija atbalsta Azerbaidžānas uzsākto reformu procesu, kas vērsts uz tālāku demokratizāciju un ekonomisko attīstību. Viņa arī uzsvēra, ka visa starptautiskā kopiena ar lielu interesi sekos gaidāmajām Azerbaidžānas parlamenta vēlēšanām šā gada novembrī, un aicināja prezidentu I.Alijevu un Azerbaidžānas amatpersonas darīt visu, lai garantētu vēlēšanu atbilstību starptautiskajiem standartiem.
Runājot par līdzīgajiem vēstures notikumiem, kas Latviju un Azerbaidžānu skāra aizvadītajā gadsimtā, prezidente arī atzīmēja, ka Latvija ir gatava dalīties tajā pieredzē, ko tā ir guvusi piecpadsmit gados kopš neatkarības atjaunošanas un dara to jau tagad, piemēram, sadarbojoties Azerbaidžānas programmā “Partnerība mieram” ar NATO. Viņa stāstīja par līdzībām abu valstu neatkarības nodibināšanā 1918.gadā, kā arī to, ka abas valstis vienoja vēlākā apspiešana no lielvalsts puses. Prezidente atzīmēja, ka ar dziļu līdzjūtību Latvijā tika uztverti 1990.gada 19. un 20.janvāra notikumi, kad Baku ielās padomju spēki dzēsa 137 azerbaidžāņu dzīvības.
Noslēgumā V.Vīķe-Freiberga aicināja studentus, kas būs nākamie Azerbaidžānas līderi un valsts dzīves veidotāji, iegūt visas nepieciešamās zināšanas un vienmēr domāt par to, kā padarīt savu valsti tādu, lai ar to varētu lepoties paši un viņu pēcnācēji.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!