• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar ES iekšējā tirgus un pakalpojumu komisāru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2005., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118200

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saņemot goda doktores grādu Baku universitātē

Vēl šajā numurā

05.10.2005., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar ES iekšējā tirgus un pakalpojumu komisāru

Otrdien, 4.oktobrī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Eiropas Savienības (ES) iekšējā tirgus un pakalpojumu komisāru Čārliju Makkrīviju, kurš pirmo reizi ieradies Latvijā darba vizītē un piedalījās konferencē par ES pakalpojumu direktīvu.
Tikšanās laikā uzmanība bija veltīta ES iekšējā tirgus pilnvērtīgas darbības nodrošināšanai, strādājot pie direktīvas projekta par pakalpojumiem ES iekšējā tirgū.
Ministru prezidents uzsvēra, ka “funkcionējošs iekšējais tirgus ir ES ekonomiskās attīstības pamats”. Tieši pakalpojumu sektors veido lielāko iekšzemes kopprodukta daļu gan Latvijā, kur tas ir vairāk nekā 70%, gan ES kopumā. Pēc premjera domām, ieguvējas no brīvas pakalpojumu kustības īstenošanas būtu visas ES dalībvalstis. Aigars Kalvītis atzina, ka Latvija ir atvērusi savu tirgu citām ES valstīm pakalpojumu sniegšanai un sagaida tādu pašu attieksmi arī pret Latviju.
ES komisārs apliecināja Eiropas Komisijas ieinteresētību, lai ES pakalpojumu direktīva tiktu pieņemta pēc iespējas drīzāk. Čārlijs Makkrīvijs solīja personīgi sekot līdzi direktīvas pieņemšanas procesam. Tā ir jāpieņem ar koplēmuma procedūru, proti, Eiropas Parlaments lemj kopā ar ES Padomi. Komisārs informēja, ka viņš ir vairākkārt diskutējis Eiropas Parlamentā par pakalpojumu direktīvu, un pauda cerību, ka Parlaments drīzumā vienosies par savu nostāju un galarezultātā direktīva tiks pieņemta bez pārāk lielām atkāpēm no Komisijas sākotnējā priekšlikuma.
Aigars Kalvītis vērsa ES komisāra uzmanību uz brīvas pakalpojumu kustības ierobežošanu, ar ko Zviedrijā saskārās Latvijas būvniecības uzņēmums “Laval & partneri”. ES komisārs apliecināja savu informētību par konkrēto gadījumu un atzina, ka Komisija gaida Eiropas Kopienu tiesas slēdzienu un uzmanīgi seko līdzi jautājuma risinājumam.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!