• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2005.gada 29.septembra ārkārtas sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.10.2005., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118054

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2005.gada 29.septembra sanāksmē

Vēl šajā numurā

04.10.2005., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 2005.gada 29.septembra ārkārtas sēdē

Valdības ārkārtas sēdē tika spriests par 2006.gada budžeta projektu. Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts par prioritātēm izvirzījis nevalstisko organizāciju (NVO) un latviešu diasporas atbalstu.
Šogad sākts darbs pie pilsoniskās sabiedrības stiprināšanas – 2005.gada februārī valdībā apstiprināta valsts programma “Pilsoniskās sabiedrības stiprināšana 2005.–2009.gads” un “Pilsoniskās sabiedrības stiprināšanas pamatnostādnes 2005. – 2014.gadam”. Nākamajā gadā šo politikas dokumentu īstenošanai plānots piešķirt finansējumu 165 000 latu. Šā gada valsts budžeta grozījumu ietvaros tika piešķirts finansējums projektu konkursam “Lauku NVO atbalsta programma”, lai atbalstītu tās nevalstiskās organizācijas, kuras atrodas ārpus Rīgas un kuru projekti veicina pilsoniskās sabiedrības attīstību Latvijā. Ministrs Ainars Latkovskis izteicis gandarījumu, ka izdevies šo konkursu iekļaut arī 2006.gada pamatbudžetā: “Līdz šim lauku un reģionu nevalstiskās organizācijas atbalstīja, piemēram, Pasaules banka un ANO Attīstības programma, kā arī citi ārvalstu donori, taču kopš iestāšanās Eiropas Savienībā ārvalstu finansējums pamazām aizplūst no Latvijas. Tieši tādēļ valstij pašai ir jāuzņemas atbildība par savu pilsonisko sabiedrību un iespēju robežās jāatbalsta tās sabiedrības grupas, kurām tas nepieciešams. Īpaši man prieks par to, ka izdevies panākt atbalstu lauku NVO, jo Rīgā nevalstiskajām organizācijām ir vieglāk izdzīvot, bet ārpus Rīgas panākt savu ideju piepildījumu ir daudz grūtāk.” Par vienu no sekretariāta prioritātēm, ko atbalstījusi arī valdība, ir izvirzīta sociālā integrācija, tādēļ pamatbudžetā iekļauts finansējums arī sociālajā jomā strādājošo nevalstisko organizāciju atbalstam.
Pirmo reizi plānots piešķirt finansējumu nevalstiskajām organizācijām, ko tās varētu izmantot kā līdzfinansējumu, piesakot projektus Eiropas Savienības fondos. A.Latkovskis skaidro: “Līdz šim Latvijas NVO pārdalīja struktūrfondu finansējumu, kas ir tieši pieejams Latvijai, taču Briselē ir fondi, kas pieejami visām ES dalībvalstu organizācijām. Pašlaik viena no problēmām ir tieši līdzfinansējums – Latvijā nav daudz tik bagātu NVO, lai ar saviem projektiem varētu pretendēt uz šo fondu projektiem. Tagad šī problēma varētu tikt atrisināta.
Nākamā gada valsts budžeta prioritātēs iekļauts arī atbalsts latviešu diasporai ārvalstīs. Daļu no finansējuma paredzēts piešķirt dotācijām diasporas sabiedriskajām organizācijām, kuru mērķis ir etniskās identitātes un latvietības stiprināšana. Plānots arī rīkot konkursu latviešu diasporas bērniem un jauniešiem ārvalstīs, izdot informatīvi izglītojošus materiālus un organizēt starptautisku konferenci.

Gunta Kāle, sekretariāta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!