• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Atlantijas līguma asociācijas prezidenta vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.2000., Nr. 360/362 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11764

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas Kvalitātes balvas pasniegšanu

Vēl šajā numurā

13.10.2000., Nr. 360/362

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Atlantijas līguma asociācijas prezidenta vizīti

Pie Valsts prezidentes

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 12. oktobrī, tikās ar Atlantijas līguma asociācijas (ALA) prezidentu Teodosu Georgiju (attēlā).

Sarunā pārrunāta sabiedriskās organizācijas Latvijas transatlantiskās organizācijas (LATO) un ALA sadarbība un tās nozīmīgā loma, sniedzot informāciju Latvijas iedzīvotājiem par NATO un ar to saistītiem jautājumiem. T.Georgijs informēja, ka šoruden gaidāmajā ALA konferencē Budapeštā sniegs visai atzinīgu vērtējumu par LATO darbību Latvijā. Valsts prezidente uzsvēra, ka Latvijai ir svarīga reģiona drošība un stabilitāte, un valsts noteikti īsteno pasākumus, kas saistīti ar Latvijas iestāšanos NATO.

Valsts prezidente informēja ALA prezidentu par šonedēļ notikušo Grieķijas prezidenta valsts vizīti Latvijā un vienošanos padarīt ciešākas abu valstu attiecības.

T.Georgijs, kurš arī pārstāv Amerikas studiju fonda filiāli Atēnās, pateicās V.Vīķei–Freibergai par viņas lekciju šovasar fonda filiāles studentiem Prāgā un uzaicināja uzstāties ar runu Atēnu universitātē.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Pie ārlietu ministra

Vakar, 12. oktobrī, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar Atlantijas līguma asociācijas (ALA) vadītāju Teodosu Georgiju ( Theodossis Georgiou ).

I. Bērziņš uzsvēra nevalstisko organizāciju lielo lomu sabiedrības informēšanā un attieksmes veidošanā, kā arī Atlantijas līguma asociācijas dalībnieku darbību, veidojot atbalstu NATO paplašināšanas turpināšanai un Baltijas valstu uzņemšanai aliansē nākamajā paplašināšanas kārtā. Tika atzīmēts veiksmīgi uzsāktais Latvijas transatlantiskās organizācijas (LATO) darbs, kā arī tās iesaistīšanās starptautiskās sadarbības projektos.

Atlantijas līguma asociācijas vadītājs iepazīstināja ārlietu ministru ar ALA darbības galvenajiem mērķiem, dalīborganizāciju darbu un plānotajiem pasākumiem. Pārrunāts arī NATO paplašināšanās process.

Ārlietu ministrijas preses centrs

 

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!