• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jaunumi Zemesgrāmatu likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.09.2005., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/117617

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 28. septembrī

Vēl šajā numurā

28.09.2005., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jaunumi Zemesgrāmatu likumā

Valdība vakar, 27.septembrī, akceptēja Tieslietu ministrijas ierosinātos grozījumus Zemesgrāmatu likumā.

Iecerēts samazināt notariāli apliecināmo nostiprinājuma lūgumu skaitu, jo atsevišķos gadījumos nostiprinājuma lūdzēja paraksta apliecināšanu veiks zemesgrāmatu nodaļu darbinieki.
Likumprojektā noteikts, ka privātpersonu parakstiem nav nepieciešams notāra vai bāriņtiesas (pagasttiesas) apliecinājums, ja nekustamā īpašuma īpašnieki un personas, kuru labā vai pret kurām taisāms nostiprinājums, nostiprinājuma lūgumu zemesgrāmatu nodaļā iesniedz personīgi un lūgums pamatots ar vienu no šādiem dokumentiem: tiesas nolēmums; notariālā akta kārtībā slēgts darījums; administratīvais akts par īpašuma tiesību atjaunošanu; līgums par īpašuma tiesību iegūšanu uz nekustamu īpašumu, privatizējot valsts vai pašvaldības īpašumu, skaidro Ministru kabineta preses sekretārs Aivis Freidenfelds. Taču minētie noteikumi nav piemērojami, ja nostiprinājuma lūdzējs ir pilnvarota persona.
Iecerētais jauninājums: ja ķīlas tiesības nostiprinājumu lūdz nekustamā īpašuma īpašnieks, nostiprinājuma lūgumam nav jāpievieno apliecinājums par kreditora piekrišanu.
Ar grozījumu paredzēts noteikt, ka nostiprinājuma lūgumā ir noteiktā kārtībā apliecināts nostiprinājuma lūdzēja paraksts. Ja privātpersonas paraksts uz nostiprinājuma lūguma nav apliecināts 60.panta pirmajā daļā noteiktajā kārtībā, zemesgrāmatu nodaļas darbinieks pārbauda nostiprinājuma lūguma atbilstību 60.panta otrās un trešās daļas nosacījumiem, kā arī pārbauda nostiprinājuma lūdzēja identitāti un izdara atbilstošu apliecinājumu uz nostiprinājuma lūguma.
Kancelejas nodeva par nostiprinājuma lūguma apliecināšanu būs 5 lati.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!