• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra vizīti Ņujorkā un tikšanos ar Amerikas Ebreju komitejas pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2005., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/117058

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārlietu ministra vizīti Ņujorkā un tikšanos ar Melnkalnes ārlietu ministru

Vēl šajā numurā

21.09.2005., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra vizīti Ņujorkā un tikšanos ar Amerikas Ebreju komitejas pārstāvjiem

Pirmdien, 19.septembrī, Ņujorkā ārlietu ministrs Artis Pabriks tikās ar Amerikas Ebreju komitejas pārstāvjiem un pārrunāja jautājumus, kas skar Latvijas ekonomisko izaugsmi, Latvijas un Amerikas Savienoto Valstu (ASV), kā arī Latvijas un Krievijas savstarpējās attiecības.
Ministrs apliecināja, ka ASV ir Latvijas stratēģiskā partnere un Latvija cer vēl vairāk paplašināt abu valstu sadarbību. Viņš uzsvēra, ka ASV un Eiropas Savienībai vajadzētu veidot kopīgu politiku attiecībā uz tādām valstīm kā Baltkrievija, Moldova, Gruzija, lai veicinātu demokrātisku procesu attīstību šajās valstīs.
Tāpat A.Pabriks uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta attiecību uzlabošanā ar kaimiņvalsti Krieviju un cer sagaidīt no Krievijas puses lielāku vēlmi un iniciatīvu, lai situāciju mainītu. Attiecības ir jāveido strukturēta dialoga ceļā, nevis nemitīgi paužot pārmetumus.
Ārlietu ministrs pateicās par Amerikas Ebreju kopienas atbalstu Latvijas uzņemšanai Ziemeļatlantijas līguma organizācijā (NATO) un informēja, ka Latvijas galvaspilsēta Rīga kandidē uz nākamā NATO sammita norises vietu 2006.gada rudenī.
Tikšanās laikā Artis Pabriks uzdāvināja Amerikas ebreju kopienai Latvijā organizētā skolēnu zīmējumu konkursa “Latvijas bērni zīmē sinagogas” labāko darbu. Ministrs arī iepazīstināja komitejas pārstāvjus ar ebreju reliģiskās biedrības “Šamir” un biedrības “Izglītības attīstības centrs” sadarbības projektu par kultūras daudzveidības un vēstures iepazīšanu, lai veicinātu toleranci un integrāciju Latvijā, un lūdza atbalstu šim projektam.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!