• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Baltu dialogs globālajā laikmetā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2005., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/117051

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ceturtdiena, 22.09.2005.

Laidiena Nr. 151, OP 2005/151

Vēl šajā numurā

21.09.2005., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Baltu dialogs globālajā laikmetā

Šodien Kauņā, Vītauta Dižā universitātē, sākas Latvijas un Lietuvas foruma pirmais kongress, kas turpināsies divas dienas.

LIETUVA.JPG (12014 bytes)Pasākums, kura aizbildņi ir Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un Lietuvas Republikas prezidents Valds Adamkus, tiek rīkots par godu Baltu vienības dienai. Kongresa mērķis ir rosināt nopietnu un reprezentatīvu diskusiju par baltu identitātes un etnosa ilgtermiņa saglabāšanas problēmām, Lietuvas un Latvijas kultūras dialoga aspektiem un arvien ciešāku valstu ekonomisko sadarbību.
Foruma darbs notiek trīs sekcijās. Pirmajā Latvijas un Lietuvas zinātnes autoritātes diskutēs par baltu identitātes mūsdienu dimensijām. Profesore, akadēmiķe Janīna Kursīte apspriešanai forumā piedāvā jautājumu – vai runāt par vienotu baltu pasaules skatījumu ir anahronisms vai mūsdienu realitāte? Savukārt profesors, akadēmiķis Jānis Stradiņš iecerējis diskusijai aktualizēt tēmu par teritoriāli sadalīto baltu etnosu konverģences iespējām. Vītauta Dižā universitātes doktore Daiva Kuzmickaite kongresā runās par tādu mūsdienu tendenci kā jaunā baltu emigrācija.
Latvijas un Lietuvas kultūras dialoga sekcijā Latvijas Kultūras ministrijas pārstāve Dace Neiburga informēs par kopīgiem abu kaimiņvalstu kultūras projektiem un informācijas apriti šajā nozarē. Tiks apspriesta arī baltu kultūras unikalitātes saglabāšana un vienlaikus atvērtība jauninājumiem (profesors Valdis Muktupāvels), skarta baltu valodu mācīšanas problēma Lietuvas un Latvijas mācību iestādēs. Par šo tēmu savas atziņas izteiks arī Latvijas izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete.
Lietuvas un Latvijas foruma ekonomikas sekcijā plānots diskutēt par Baltijas valstu uzņēmējdarbības vides kopīgo un atšķirīgo, par to, vai Latvijas un Lietuvas uzņēmumiem ir jācenšas kļūt “panbalstiskiem”. Apspriežamo jautājumu lokā būs arī enerģētikas un tirdzniecības sektora aktualitātes, tūrisma veicināšana gan starp abām baltu valstīm, gan reģionā kopumā, zināšanu ekonomikas un informācijas sabiedrības attīstība Latvijā un Lietuvā.
Plānots, ka Latvijas un Lietuvas foruma pirmo kongresu apmeklēs vairāk nekā 140 dalībnieku. Pasākuma laikā iegūtā informācija, pieredze un problēmu identifikācija tiks apkopota un prezentēta rezolūcijā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!