• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Maķedonijas parlamentāriešu darba vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.09.2005., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116937

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par NATO Parlamentārās asamblejas un NATO dalībvalstu vēstnieku tikšanos

Vēl šajā numurā

20.09.2005., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Maķedonijas parlamentāriešu darba vizīti Latvijā

Pirmdien, 19.septembrī, Saeimas Eiropas lietu komisijas un Ārlietu komisijas deputāti tikās ar Maķedonijas parlamenta Maķedonijas un Baltijas parlamentu sadarbības grupas pārstāvjiem.
Tikšanās laikā pārrunāta Latvijas un Maķedonijas sadarbība Eiropas Savienības (ES) integrācijas jautājumos, kā arī politiskajā un ekonomiskajā jomā.
Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Oskars Kastēns minēja trīs izaicinājumus – valsts drošību, ekonomiskās situācijas uzlabošanu un korupcijas apkarošanu, kuri ir kopīgi abām valstīm un pie kuriem ir jāstrādā. Latvijas dalība ES un NATO ir sekmējusi valsts labklājību, ko apliecina arī dati, ka Latvijā ir visstraujāk augošā ekonomika starp ES dalībvalstīm, atzīmēja O.Kastēns. Viņš arī apliecināja Latvijas atbalstu Maķedonijas integrācijai ES un norādīja, ka iestāšanās ES bija ilgs un grūts ceļš, ko Latvija veica deviņos gados. Tagad Latvija iesaistās projektos, lai dalītos pieredzē un zināšanās, kuras iegūtas integrācijas procesā ES.
Savukārt Maķedonijas parlamenta Maķedonijas un Baltijas parlamentu sadarbības grupas vadītājs pauda prieku par tikšanos un informēja, ka Maķedonija nākamgad cer iegūt ES kandidātvalsts statusu, tāpēc šobrīd tiek īstenotas reformas tieslietu un korupcijas novēršanas jomā, lai tuvotos nākotnes mērķim. Latvijas eirointegrācijas pieredze un atbalsts Maķedonijai ir ļoti svarīgs.
Atbildot uz jautājumu par Maķedonijas parlamenta sastāvu, Maķedonijas pārstāvji informēja, ka parlamentā ir pārstāvētas visas nacionalitātes.
Puses pārrunāja arī vīzu režīma atvieglojumu ieviešanu nākotnē un vēstniecību atvēršanu abās valstīs, kas sekmētu divpusējo attiecību paplašināšanos politiskajā un ekonomiskajā jomā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!