• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ekonomikas ministra dalību investīciju konferencē Zviedrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.09.2005., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116932

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Maķedonijas parlamentāriešu darba vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

20.09.2005., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ekonomikas ministra dalību investīciju konferencē Zviedrijā

Ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš pirmdien, 19.septembrī, piedalījās starptautiskā investīciju konferencē Zviedrijā, kā arī tikās ar Zviedrijas rūpniecības un tirdzniecības ministru Tomasu Estrūsu, Zviedrijā pārstāvētajiem Latvijas uzņēmējiem un sniedza intervijas Zviedrijas lielākajam dienas laikrakstam “Dagens Nyheter” un Zviedrijas radio.
Ekonomikas ministrs bija viens no galvenajiem ziņotājiem starptautiskā Zviedrijas Investīciju aģentūras rīkotā konferencē “Kas tālāk? Stratēģiskais redzējums par ārvalstu tiešajām investīcijām”. K.Kariņš iepazīstināja konferences dalībniekus ar savu redzējumu par Latvijas un Eiropas konkurētspējas veicināšanas iespējām.
Ministrs uzvēra: “Ja Eiropa vēlas būt konkurētspējīga, tai pilnībā jāatver visi tās tirgi. (..) Ja Eiropa neliberalizē tās iekšējos tirgus, es neredzu nekādas iespējas Eiropai kļūt par pasaules viskonkurētspējīgāko ekonomiku. Protams, iekšējā tirgus liberalizācija rezultējas pieaugošā konkurencē. Un Eiropas pieredze enerģijas un telekomunikāciju rūpniecības sektoros (..) pierādījusi, ka valstis, kuras ātrāk atvērušas savus tirgus konkurencei, bijušas veiksmīgākas par šai ziņā lēnākajām valstīm.”
Uzrunas noslēgumā K.Kariņš norādīja, ka daudz iespējams mācīties no paplašinātajā Eiropas ģimenē atgūto triju Baltijas valstu – Latvijas, Lietuvas un Igaunijas – piemēra, kuras īsos 15 gados veikušas neticamas reformas un šobrīd ierindojušās starp pasaules visstraujāk augošajām ekonomikām.
Vizītes laikā ministrs tikās ar Zviedrijas rūpniecības un tirdzniecības ministru Tomasu Estrūsu. Puses pārrunāja ES iekšējā tirgus konkurētspējas un harmonizācijas jautājumus. Tika diskutēts arī par darbaspēka brīvas kustības un pakalpojumu direktīvas jautājumiem.
Krišjānis Kariņš uzsvēra Latvijas interesi iepazīties ar Zviedrijas pieredzi pētniecības un inovāciju programmu izstrādē un īstenošanā.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!