• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Gādās par stratēģisko objektu drošību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.09.2005., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116920

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apstrīd grozījumus Tiesu izpildītāju likumā

Vēl šajā numurā

20.09.2005., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Gādās par stratēģisko objektu drošību

INCUKALNS-LG6.JPG (21797 bytes)
Stratēģiski nozīmīgi objekti arī Latvijā ir potenciāls teroristu mērķis, kuru apsardzē nepieciešami uzlabojumi. Inčukalna gāzes krātuve no putna lidojuma
Foto: Vitālijs Stīpnieks, A.F.I.

Stratēģiski svarīgu objektu drošībai jāveido konsultatīvā padome – tā vakar nolemts, iekšlietu ministram tiekoties ar potenciāli bīstamo lielo valsts un privāto uzņēmumu vadītājiem.

Drošības konsultatīvā padome, kā norādīja iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons, tiks veidota pie šogad izveidotā Drošības policijas Pretterorisma centra. Viens no padomes uzdevumiem būs vienotu starpinstitucionālu normatīvu radīšana un regulāru mācību rīkošana objektos, kas tīši organizētas ļaunprātības gadījumā var radīt draudus lielākam iedzīvotāju skaitam.
Kā informēja Iekšlietu ministrija (IeM), drošības jautājumu apspriešana ar stratēģiski svarīgo uzņēmumu vadību bijusi plānota jau vasarā, Pretterorisma centram izveidojot pretterorisma pasākumu veikšanā iesaistīto institūciju konsultatīvo padomi. Šim nolūkam sagatavots Ministru kabineta noteikumu projekts.
Kā “Latvijas Vēstnesis” jau informējis, pagājušajā nedēļā uz drošības jautājumu apspriešanu iekšlietu ministrs aicināja valsts uzņēmumu “Latvijas dzelzceļš”, “Valsts informācijas tīkla aģentūra” un “Latvijas gaisa satiksme”, lielo energouzņēmumu a/s “Latvenergo” un a/s “Latvijas gāze”, potenciāli bīstamo objektu a/s “Ventamonjaks”, a/s “Ventbunkers” un a/s “Ventspils nafta”, kā arī lielo satiksmes objektu – starptautiskās lidostas “Rīga” un Rīgas brīvostas pārvaldes – vadītājus.
Pēc tikšanās gan Ē.Jēkabsons, gan uzņēmumu pārstāvji atzina, ka stratēģiski nozīmīgie objekti jānodrošina ar profesionāla līmeņa apsardzību. Taču pat tad jārēķinoties ar “cilvēcisko faktoru”, kas pat vismodernākās apsardzes sistēmas var padarīt neefektīvas.
Kā jau ziņots, Latvijas Televīzijas žurnālisti, septembra vidū nakts laikā veicot pārbaudi vairākos stratēģiski svarīgos objektos, konstatēja trūkumus to apsardzē. Rīgas hidroelektrostacijas apsardze nereaģēja pat uz kabatas luktura spīdināšanu videonovērošanas kamerās.

Guntars Laganovskis, “LV”

guntars.laganovskis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!