• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Krievijas robežšķērsošanas kārtību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.10.2000., Nr. 355/357 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11653

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Vācijas sadarbību sociālajā jomā

Vēl šajā numurā

11.10.2000., Nr. 355/357

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Krievijas robežšķērsošanas kārtību

Šā gada 10. oktobrī spēku zaudēs Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas pagaidu vienošanās par vienkāršotu kārtību, kādā pierobežas teritoriju iedzīvotāji šķērso Latvijas un Krievijas robežlīniju, saskaņā ar kuru abu valstu pierobežu teritoriju iedzīvotāji varēja šķērsot robežu ar caurlaidēm, kas tiek izsniegtas bez ielūguma un bez maksas.

Lai pierobežas teritoriju iedzīvotājiem saglabātu iespēju šķērsot robežu atvieglotā kārtībā, Latvijas Ārlietu ministrija šā gada 10. aprīlī kopā ar notu par pagaidu vienošanās denonsēšanu iesniedza Krievijas Federācijas vēstniecībai Rīgā Protokola projektu pie Latvijas un Krievijas Līguma par pilsoņu savstarpējiem braucieniem. Jaunajā kārtībā paredzēts izsniegt daudzkārtējas bezmaksas vīzas bez ielūguma, formalitātes kārtojot ar pierobežas teritoriju institūciju (pašvaldību) starpniecību.

Kaut arī Krievijas puse pamatā ir piekritusi Latvijas izstrādātajai kārtībai, tomēr vēl tiek turpināts formālais saskaņošanas process un augstākminētais protokols nav parakstīts un stājies spēkā.

Tā kā 10. oktobrī spēku zaudē iepriekšējā caurlaižu kārtība un Latvija un Krievija vēl nav vienojušās par jaunu atvieglotu robežas šķērsošanas kārtību, pierobežas teritoriju iedzīvotājiem robeža būs jāšķērso vispārējā kārtībā.

Latvijas puse dara un darīs visu no tās atkarīgo, lai robežas šķērsošanas kārtības maiņa neradītu neērtības pierobežas iedzīvotājiem.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!