• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas atjaunoto kredītreitingu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.10.2000., Nr. 355/357 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11650

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Islandes nolīgumu tūrismā

Vēl šajā numurā

11.10.2000., Nr. 355/357

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas atjaunoto kredītreitingu

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra "Standard&Poor’s" otrdien, 10.oktobrī, paziņojusi Latvijas atjaunoto kredītreitingu, kas tiek saglabāts nemainīgs — ilgtermiņa aizņēmumiem ārvalstu valūtā BBB un ilgtermiņa aizņēmumiem nacionālajā valūtā A-. Arī nākotnes vērtējums Latvijai ir stabils. Reitings īstermiņa aizņēmumiem ārvalstu valūtā ir A-3, nacionālajā valūtā — A-2.

Finansu ministrs Gundars Bērziņš atzinīgi vērtē atjaunoto reitingu, jo tas apliecina, ka Latvijas fiskālā politika ir stabila un konservatīva un rada labu pamatu mūsu valsts tālākai attīstībai. Ministrs arī uzsver, ka šis reitings apliecina nepieciešamību turpināt konservatīvu finansu politiku un nenovirzīties no iesāktā kursa.

"Standard&Poor’s" norāda, ka Latvijā notiek veiksmīga ekonomikas pārstrukturēšana atbilstoši tirgus ekonomikas prasībām, kā arī integrācija ES un likumu saskaņošana ar ES prasībām nodrošina makroekonomiskās vides uzlabošanos. Kredītreitingu aģentūra atzīmē, ka Latvijas valsts parāds un fiskālā deficīta līmenis ir stabils un salīdzinoši zems. Tiek vērtēts, ka Latvijā ir stabila valūta un konservatīva finansu politika, kas veicina zemas inflācijas saglabāšanos, kapitāla tirgus izaugsmi un valsts aizņēmumu vērtspapīru dzēšanas termiņu pagarināšanos.

Vērtējot nākotnes iespējas, aģentūra norāda, ka Latvijā, turpinoties finansu tirgus konsolidācijai un tirgus reformām, ekonomika nostiprināsies arvien vairāk, ko apstiprina tās atveseļošanās pēc Krievijas krīzes ietekmes.

Kā negatīvos faktorus "Standard & Poor’s" atzīmē Latvijas kā mazas ekonomikas jutīgumu pret ārējām ietekmēm, lielo tekošā konta deficītu un biežo valdību maiņu.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!