• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mežos apzina izgāztuves. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2005., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116497

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 14.septembrī

Vēl šajā numurā

14.09.2005., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mežos apzina izgāztuves

Kampaņas “Nemēslo mežā!” laikā iedzīvotāji aktīvi ziņojuši par piedrazotajām vietām mežos.
Operatīvo tālruni 8002852 visbiežāk izmantojuši rīdzinieki, kas sūdzējušies par sadzīves un būvgružu atkritumu kaudzēm Pierīgas mežos, informē akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” (LVM) Komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs.
Kā jau iepriekš ziņots, augustā AS “Latvijas valsts meži” uzsāka kampaņu “Nemēslo mežā!” un aicināja Latvijas iedzīvotājus līdz 20.septembrim ziņot par nelegālām atkritumu izgāztuvēm valsts mežā.
Līdz 1.septembrim ir saņemts vairāk nekā 60 iedzīvotāju zvanu un vēstuļu ar norādēm par atkritumiem mežos. Cūkmena balvai šobrīd ir iesūtīts ap 60 piedrazotu vietu fotogrāfijas.
Augustā cilvēki ar operatīvā telefona palīdzību visvairāk ir vēstījuši par nelegālām atkritumu izgāztuvēm Pierīgas mežos – Garkalnē, Carnikavā, Ropažos, Olainē, Babītē, Salaspilī, Jaunjelgavā un Tumšupē. Daudz netīrību atklāts arī vairākos dārziņu kooperatīvos Rīgas rajonā. Zvanījuši un rakstījuši arī iedzīvotāji no dažādiem Latvijas rajoniem – Tukuma, Bauskas, Jelgavas, Krāslavas, Gulbenes un Preiļiem. Daudzi ziņotāji vēstījuši, ka atkritumu kaudzes radušās, “pateicoties” vietējiem iedzīvotājiem.
Apkopojot iesūtītās ziņas, konstatēts, ka daļa no uzrādītajām vietām atrodas pašvaldības, nevis LVM apsaimniekojamā teritorijā, tāpēc informācija par šīm nelegālajām izgāztuvēm tiks nodota attiecīgajām pašvaldībām.
LVM aicina ikvienu līdz 20.septembrim ziņot par atkritumiem valsts mežos. Šīs vietas var pieteikt arī Cūkmena balvai, nosūtot to fotogrāfijas līdz 20.septembrim uz e-pastu: balva@cukmens.lv vai pa pastu uz adresi: Cūkmena balva, “Latvijas valsts meži”, Kristapa iela 30, Rīga, LV-1046.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!