• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aicina izteikties par pilsētas nākotni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2005., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116495

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Bobsleja kamanas sudraba vienlatniekā

Vēl šajā numurā

14.09.2005., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aicina izteikties par pilsētas nākotni

Rīdziniekus jaunajā pilsētas plānā pārsvarā interesē sev piederošo zemju izmantošana.

Kā “LV” jau rakstīja, pirms nedēļas sākās Rīgas attīstības plānojumu (Rīgas attīstības plāna 2006.–2018.gadam 2.redakcijas un Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības plāna 3.redakcijas) sabiedriskā apspriešana. Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments apkopojis informāciju par rīdzinieku aktivitāti. Izrādās, iedzīvotāji visbiežāk interesējušies par sev piederošo zemes gabalu izmantošanu un attīstības iespējām.
Iedzīvotāji un uzņēmēji izmantojuši iespēju konsultēties ar Pilsētas attīstības departamenta speciālistiem. Vairums jautājumu skar viņu personīgās intereses, ielu sarkano līniju izvietojuma un ēku atļauto stāvu skaitu.
Kā skaidro Pilsētas attīstības departamenta Sabiedrisko attiecību speciāliste Marija Ābeltiņa, dažkārt iedzīvotāji ir neapmierināti ar izmaiņām, kuras ir ierosinājuši kaimiņi un kuras tika iekļautas apspriežamā attīstības plāna redakcijā. Tādēļ attīstības plāna izstrādātāji aicina izteikties visus iedzīvotājus, arī tos, kurus apmierina konkrētais plānojuma risinājums.
Saņemtas aptuveni 30 iedzīvotāju aizpildītas anketas ar komentāriem par abiem plānojumiem, bet nav saņemta neviena atsauksme par Vides pārskatu par stratēģiskās ietekmes uz vidi novērtējumu. Tomēr iedzīvotāji pēc iepazīšanās ar dokumentiem ņēmuši līdzi neaizpildītas anketas, kuras, līdzīgi kā pagājušās apspriešanas laikā, visdrīzāk vēlāk tiks atnestas atpakaļ aizpildītas, prognozē Pilsētas attīstības departaments.
Nedēļas laikā interneta mājaslapu www.riga.lv/rap, kurā var iepazīties ar attīstības plānojumiem un ar tiem saistītajiem dokumentiem, aplūkojuši 2 900 interesenti.
Ņemot vērā diskusijas par perspektīvo Kundziņsalas attīstību, pagājušajā nedēļā notika Kundziņsalas attīstības jautājumu darba grupas tikšanās. Panākta vienošanās, ka Kundziņsalas iedzīvotāji precizēs savas vēlmes un intereses, bet pilsētas un ostas speciālisti sagatavos detalizētāku informāciju par Rīgas brīvostas plāniem minētajā teritorijā un iespējamo zemes kompensāciju juridiskajiem aspektiem. Šobrīd jaunais Rīgas attīstības plāns paredz Kundziņsalu iekļaut ostas teritorijā, skaidro M.Ābeltiņa.
Šādas darba grupas tikšanās paredzēts rīkot arī turpmāk. Nākamā iecerēta oktobra beigās.

Uzziņai:

* Ar Rīgas attīstības plānu 2006.–2018.gadam, Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības plānu, kā arī Vides pārskatu par stratēģiskās ietekmes uz vidi novērtējumu var iepazīties Rātsnama 1.stāva vestibilā līdz 18.oktobrim.
* Turpat var izteikt savus priekšlikumus speciāli sagatavotajās anketās.
* Pirmdienās no 14.00 līdz 19.00, bet trešdienās un ceturtdienās no 14.00 līdz 17.00 izstādes apmeklētāji var saņemt Pilsētas attīstības departamenta speciālistu skaidrojumus un konsultācijas par attīstības plānojumiem.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!