• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
100 000. naturalizētā pilsoņa sveikšanas pasākumā Rīgas pilī 2005.gada 8.septembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.09.2005., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116245

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar alpīnistiem, kuri uzkāpa Pamira kalnos un nominēja Latvijas smaili

Vēl šajā numurā

09.09.2005., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

100 000. naturalizētā pilsoņa sveikšanas pasākumā Rīgas pilī 2005.gada 8.septembrī:

Augsti godātās dāmas un kungi! Dārgie jaunie Latvijas pilsoņi!
Es priecājos jūs sveikt šeit, Latvijas Valsts prezidenta pilī, lai apsveiktu jūs visus kā nupat Latvijas pilsonību ieguvušus pilntiesīgus Latvijas valsts locekļus, bet it īpaši, lai sveiktu to jauno cilvēku, kam liktenis ir nolēmis kļūt par 100 000. Latvijas naturalizēto pilsoņu skaitā.
Liktenis ir izraudzījis vienu jaunu cilvēku un pievērsis viņam publiskās uzmanības prožektoru, bet tas, kas ar viņu noticis, ir noticis arī ar 99 999 citiem pirms viņa, un tajā ziņā viņš ir tāds pats kā tie citi un tie, kas viņam sekos.
Jūs visi, kas iegūstat Latvijas pilsonību, līdz ar to kļūstat par šīs zemes patiesiem saimniekiem, jo pilsoniskā, demokrātiskā valstī valsts vara pieder tautai, valsts struktūras tikai to iemieso un ir tās izpausmes. Katram vienam pilsonim ir viena balss vēlēšanās, katra balss ir vienāda savās tiesībās un savā svarīgumā, bet, lai šo balsi iegūtu, jums ir bijis jāiet cauri īpašam naturalizācijas procesam, un es jūs apsveicu ar šo izvēli. Jūs esat kļuvuši par Latvijas pilsoņiem, aktīviem ar savu rīcību, ar savu apņemšanos, ar savu izvēli. Apsveicu jūs ar to kā Valsts prezidente un vēlos teikt, ka tā bija gudra un pareiza izvēle, jo jums tagad ir tādas pašas tiesības kā citiem pilsoņiem, vienalga, cik daudzās paaudzēs tās ir mantotas.
Tiesiskā, demokrātiskā valstī visiem pilsoņiem ir vienādas tiesības un visiem pilsoņiem ir arī vienādi pienākumi un atbildība, un es jūs visus aicinu, lai jūs pilsoniskā mūža garumā vienmēr justu to, ka šī valsts, kurai jūs tagad piederat kā pilsoņi, jums pieder un jūs piederat pie valsts, un tas, cik varena vai dižena vai cik nožēlojama tā būs, arī ir jūsu rokās. Ne tikai jūsu rokās, ne tikai Saeimas vai prezidenta vai valdības rokās, bet visu mūsu rokās. Katram no mums ir tikai šīs divas rokas, bet katrs šis roku pāris ir svarīgs, jo bez tā mēs nekur netiksim. Tādēļ es aicinu jūs būt aktīviem šā procesa līdzdarbniekiem, es aicinu jūs būt aktīviem sava un savas ģimenes materiālā nodrošinājuma gādniekiem, es aicinu jauniešus turpināt izglītoties un pieaugušos – atbalstīt savus bērnus un ģimenes locekļus, lai viņi dzīvē kļūtu pēc iespējas sekmīgāki un vērtīgāki mūsu sabiedrības locekļi.
Latvijas karogs tagad ir jūsu karogs, Latvijas himna ir jūsu himna, un es novēlu, lai jūs ne tikai cienītu šo valsti un tās simbolus, bet lai jūs to tiešām arī no sirds mīlētu. Lai viss, ko jūs darāt savā dzīvē, būtu vērsts ne tikai uz jūsu personīgo labumu un sekmēm, bet arī uz to, kas dod labumu jūsu videi, sabiedrībai un valstij. Apsveicu un novēlu jums visiem, lai dzīvē ir laime, sekmes un gandarījums!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!