• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar alpīnistiem, kuri uzkāpa Pamira kalnos un nominēja Latvijas smaili. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.09.2005., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116244

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja un Valsts ieņēmumu dienesta vadību

Vēl šajā numurā

09.09.2005., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar alpīnistiem, kuri uzkāpa Pamira kalnos un nominēja Latvijas smaili

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ceturtdien, 8.septembrī, Rīgas pilī tikās ar Latvijas alpīnistiem, kuri šovasar uzkāpa Pamira kalnu virsotnē “Padomju Latvija” un pārdēvēja to par Latvijas smaili. Prezidente pauda prieku, ka Latvijai ir tik daudz spējīgu alpīnistu un arī tās vārdā nosaukta kalnu virsotne. “Alpīnisti vienmēr tiecas pēc jaunām virsotnēm, vienmēr viņiem ir jauns, cēls mērķis, un ir svarīgi, lai katrai valstij būtu tādi cilvēki, kuriem dzīvē ir mērķi, arī cēli un patriotiski mērķi. Jūsu pārbaudījumi ir bijuši ļoti simboliski, un es novēlu, lai jūs katrs savā dzīvē sasniegtu daudz jaunu virsotņu,” tikšanās laikā teica V.Vīķe-Freiberga. Viņa arī pauda gandarījumu, ka komandā ir dažādu tautību cilvēki, jo “tas apliecina, ka visi kopā mēs varam kalnus gāzt un daudz sasniegt savas valsts Latvijas labā”.
Alpīnistu komanda ar prezidenti dalījās iespaidos par virsotnes “Latvija” sasniegšanu pirms 45 gadiem, kad tai padomju režīma dēļ bija lemts saņemt “Padomju Latvijas vārdu”, kā arī tikko Pamira kalnu grēdā piedzīvoto, kas bija redzams prezidentei dāvātajās fotogrāfijās.
Prezidente izteica cerību, ka jau tuvākajā laikā izdosies nokārtot visas formalitātes, kas saistītas ar virsotnes oficiālu pārdēvēšanu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!