• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ierobežojums "Smēķēt aizliegts" būs jaunā veidolā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.09.2005., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116214

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iespaidi par Latviju Pamirā

Vēl šajā numurā

09.09.2005., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ierobežojums “Smēķēt aizliegts” būs jaunā veidolā

Veselības ministrija (VM) sagatavojusi paraugus informatīviem uzrakstiem un simboliem, kas no nākamā gada janvāra būs jāizvieto vietās, kur aizliegts smēķēt.

Vakar, 8.septembrī, noteikumu projekts tika izskatīts Valsts sekretāru sanāksmē. VM izstrādājusi jaunu kārtību, kādā no nākamā gada sākuma izvietojami informatīvie uzraksti vai simboli par smēķēšanas aizliegumu vai atļauju smēķēt. Uzrakstu un simbolu paraugi atbilst starptautiskajai smēķēšanas ierobežošanas praksei, norāda VM. Līdz šim valstī nebija noteikts, kādām jāizskatās smēķēšanu atļaujošām vai aizliedzošām zīmēm.
Iecerēts, ka turpmāk smēķēšanu aizliedzošām vai atļaujošām zīmēm būs jābūt vienādām. Atšķirīgs drīkstēs būt vienīgi to izmērs. Par informatīvo uzrakstu vai simbolu izgatavošanu, izvietošanu un saglabāšanu būs atbildīgi attiecīgo ēku, telpu un būvju valdītāji. Uzrakstus vajadzēs izvietot labi redzamās vietās.
Šā gada pavasarī likuma “Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu” grozījumos (publicēti “LV” 15.03.2005.) tika iestrādāta norma, kas aizliedz smēķēt tuvāk par 10 metriem no ieejas valsts un pašvaldību iestādēs (arī uz ārējām kāpnēm un lieveņiem), kā arī kapitālsabiedrībās, kurās vairāk nekā puse kapitāla daļu (akciju) pieder valstij vai pašvaldībai. Atgādinām, ka šis aizliegums stāsies spēkā no nākamā gada 1.janvāra. Jaunajā noteikumu projektā ir noteikts, kādai ir jāizskatās šai aizlieguma zīmei ar uzrakstu “Nesmēķēt 10 metrus no ieejas”. Šo zīmi varēs aizstāt arī ar informatīvu simbolu par smēķēšanas aizliegumu.
Noteikumu projekts tika izstrādāts pēc Saeimas ierosinājuma, izdarot grozījumus iepriekšminētajā likumā, lai sakārtotu šo jomu un ieviestu visā valstī vienādus uzrakstus un simbolus, ko būtu vieglāk kontrolēt.
Informatīvo uzrakstu un simbolu izvietošanas kontroli veiks Valsts policija un Pašvaldības policija.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!