• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšzemes kopprodukta tāllēciens. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.09.2005., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116211

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ierobežojums "Smēķēt aizliegts" būs jaunā veidolā

Vēl šajā numurā

09.09.2005., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšzemes kopprodukta tāllēciens

Iekšzemes kopprodukts (IKP) pirmajā pusgadā, salīdzinājumā ar situāciju pērn pirmajos sešos mēnešos, ir pieaudzis par 9,5%, – vakar paziņoja Centrālā statistikas pārvalde (CSP).

Pēc ekonomikas ministra Krišjāņa Kariņa uzskata, šie dati liecina – Latvija pirmajā pusgadā saglabā līderes lomu Eiropas Savienībā izaugsmes ziņā.
Gada pirmajā ceturksnī IKP pieauga par 7,4%, bet otrajā ceturksnī – par 11,6%. Otrajā ceturksnī Latvijas panāktā izaugsme bija lielākā starp Baltijas valstīm. Kā uzsver Ekonomikas ministrija, tas Latvijā ir straujākais pieaugums ceturksnī, kāds jebkad bijis pēc neatkarības atgūšanas.
Otrajā ceturksnī, tāpat kā pirmajā izaugsmi nodrošināja straujais pieauguma temps tirdzniecībā, transportā, sakaros un būvniecībā. Tomēr atšķirībā no pirmā ceturkšņa, kad apstrādes rūpniecības apjomi nepalielinājās, otrajā ceturksnī ražošanas apjomi apstrādes rūpnīcā pieauga par 7,8 procentiem.
Šā gada otrajā ceturksnī lauksaimniecībā, medniecībā un mežsaimniecībā izaugsme bija 4,5%, zvejniecībā – 31,1%, ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – 22,9%, elektroenerģijas, gāzes un ūdens apgādes sektorā – 7%, viesnīcu un restorānu jomā – 18,3%, finanšu jomā – 10,3%, komercpakalpojumos – 7,9%, valsts pārvaldē un aizsardzībā, obligātajā sociālajā apdrošināšanā – 3,1%, izglītībā – 7,7%, citos komunālajos un individuālajos pakalpojumos – 6,9%.
Kritums piedzīvots tikai veselības un sociālās aprūpes jomā – 0,2%.
Pērn pirmajos sešos mēnešos IKP pieauga par 8,2%, savukārt gadā kopumā – par 8,5%.
Ekonomikas ministrija prognozē, ka kopumā šogad iekšzemes kopprodukts pieaugs straujāk, nekā sākotnēji prognozēts, un tā pieauguma temps varētu pārsniegt astoņu procentu robežu.

Uzziņai:

IKP pieaugumu pirmajā pusgadā veicināja apjomu kāpums tirdzniecībā – par 17,1%, transporta un sakaru nozarē – par 15,2%, apstrādes rūpniecībā – par 3,7%, būvniecībā – par 16%.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!