• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vienojas par mērķdotācijām pašvaldībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.2005., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115954

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zilmelnbaltā karoga likteņstāsts

Vēl šajā numurā

07.09.2005., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vienojas par mērķdotācijām pašvaldībām

Izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Andris Jaunsleinis (attēlā) vakar, 6.septembrī, parakstīja sarunu protokolu, kurā fiksēta Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un LPS kopējā pozīcija par mērķdotācijām pašvaldībām.

IZM-LPS.JPG (15283 bytes)
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

Saskaņā ar protokolu IZM pieprasīs nākamā gada budžeta projektā iekļaut finansējumu pašvaldību pamata un vispārējās vidējās izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām 108 938 120 latu vērtībā. Vēl 11 926 032 lati paredzēti kā papildu finansējums saistībā ar pedagogu darba samaksas paaugstināšanas programmas izpildi, skaidro izglītības un zinātnes ministres preses sekretāre Sanda Purviņa.
Pašvaldību speciālajām pirmsskolas iestādēm, internātskolām un sanatorijas tipa internātskolām, speciālajām internātskolām bērniem ar fiziskās un garīgās attīstības traucējumiem paredzēta 33 846 359 latu mērķdotācija un 1 680 516 latu kā papildu finansējums saistībā ar pedagogu darba samaksas palielināšanas programmas izpildi.
Kopumā pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām tiek pieprasīti 177 161 014 latu. Tiks pieprasīta 76 701 233 latu mērķdotācija pašvaldībām investīcijām.
LPS vēlējās, lai 2006.gada budžetā valsts paredzētu finansējumu pašvaldību pirmsskolas iestāžu pedagogu darba samaksas un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu pieauguma nodrošināšanai un pedagogu darba samaksas paaugstināšanas programmas īstenošanai. Kā norāda S.Purviņa, IZM šādu prasību nevar atbalstīt, jo Izglītības likums paredz, ka iestādes darbību finansē tās dibinātājs – šajā gadījumā pašvaldība.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!