• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ostu konkurētspēju Eiropas Savienībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.2005., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115942

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izdevumu "mērķa griestiem" 2006.gada valsts budžetā

Vēl šajā numurā

07.09.2005., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ostu konkurētspēju Eiropas Savienībā

Eiropas Parlamenta (EP) Transporta un tūrisma komitejā (TTK) pirmajam lasījumam EP tiek gatavots direktīvas projekts “Par tirgus pieeju ostu pakalpojumiem”, kas būtiski ietekmēs arī lielās Latvijas ostas un ar tām saistīto industriju.
Eiropas Parlamenta deputāts Transporta un tūrisma komitejas loceklis Roberts Zīle informēja, ka līdz 19.septembrim var iesniegt priekšlikumus par labojumiem šajā direktīvā, kas atbilstu Latvijas interesēm.
Respektējot jau iepriekš pausto Latvijas Ostu padomes, Latvijas Tranzīta biznesa asociācijas, kā arī Latvijas Ostu asociācijas noraidošo viedokli par visu direktīvas projektu, R.Zīle norādīja, ka politisko spēku samērs EP sliecas par labu direktīvas pieņemšanai. Pēc vairāku strīdīgu punktu izslēgšanas, piemēram, par pašizkraušanu, kā arī esošo pakalpojumu līgumu termiņu pagarināšanas, jauno pakalpojumu sniedzēju atlases kārtības pilnveidošanas lielākās EP politiskās grupas ir paudušas viedokli, ka būtiskākie šķēršļi, kas liegtu tām konceptuāli atbalstīt direktīvu, ir likvidēti. Stingru apņēmību balsot pret direktīvu ir paudušas tikai kreisās EP politiskās grupas, arī T.Ždanokas pārstāvētā Zaļo un Eiropas Brīvās apvienības grupa.
“Lai gan Latvijas pozīcijas plāns “A” paredz direktīvas noraidīšanu, aicinu domāt arī par plānu “B”, kas būtu nepieciešams gadījumā, ja direktīva netiek noraidīta. Tas nozīmē argumentētu un nopietnu priekšlikumu izstrādi Latvijas ostu interešu aizsardzībai un no Latvijas ievēlēto EP deputātu iesaistīšanu to iesniegšanai un aizstāvēšanai EP,” uzsvēra R.Zīle.
Direktīvā “Par tirgus pieeju ostu pakalpojumiem” būtu jānodrošina Eiropas Savienības valstu ostu attīstība un tajās sniegto pakalpojumu efektivitāte, par galvenajiem izvirzot šādus uzdevumus: ostu iekļaušana Transeiropas transporta tīklos; tirgus pieejamības palielināšana ostu pakalpojumu sfērā; caurskatāmības palielināšana ostu finansiālajā darbībā un valsts atbalsta regulējums ostām.
Direktīva EP vienreiz jau noraidīta, jo nav panākts kompromiss starp EP un Eiropas Komisiju vairākos svarīgos ostu darbību regulējošos jautājumos.

Ilze Viņķele, EP deputāta Roberta Zīles palīdze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!