• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par starptautisko semināru jaunajiem ES un Krievijas pētniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.09.2005., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115845

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ukrainas pilsoņu atbrīvošanu no valsts nodevas par vīzu dokumentiem Latvijā

Vēl šajā numurā

06.09.2005., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par starptautisko semināru jaunajiem ES un Krievijas pētniekiem

5. un 6.septembrī Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas dibinātās Stratēģiskās analīzes komisijas Jauno zinātnieku foruma pārstāvji Maskavā piedalās starptautiskā seminārā jaunajiem Eiropas Savienības un Krievijas pētniekiem “Eiropas studijas Krievijā – Krievijas studijas Eiropas Savienībā: pētnieku un ekspertu nākamā paaudze”.
Starptautiskajā seminārā, ko rīko Krievijas Valsts humanitārās universitātes Eiropas Savienības un Krievijas komunikācijas centrs sadarbībā ar Lēvenes (Beļģija) universitātes Starptautiskās un Eiropas politikas institūtu, piedalās Stratēģiskās analīzes komisijas priekšsēdētāja vietniece, Jauno zinātnieku foruma vadītāja Gunda Ignatāne un Stratēģiskās analīzes komisijas Starptautiskās vides izvērtēšanas darba grupas un Jauno zinātnieku foruma pārstāvis Toms Rostoks.
Starptautiskā semināra mērķis ir radīt dialogu starp jaunajiem pētniekiem politikas zinātnē, jurisprudencē un ekonomikas zinātnēs un veidot starpdisciplināru diskusiju aktuālos Eiropas un Krievijas studiju un Eiropas Savienības un Krievijas attiecību jautājumos.
Starptautiskā semināra dienaskārtība aptver jautājumus par Eiropas Savienības “Austrumu dimensijas” politiku, sadarbību starp Krieviju un Eiropas Savienību un jaunajām Eiropas Savienības dalībvalstīm, Eiropas studiju programmām Krievijā un Krievijas studiju programmām Eiropas Savienībā.
Jauno zinātnieku forums tika izveidots 2004.gada septembrī. Tā ir starpdiscilplināra jaunu pētnieku grupa, kuras darbs līdz šim ticis koncentrēts uz Latvijas vietas, nozīmes, iespēju un draudu izvērtēšanu globalizācijas procesos, aplūkojot Latviju gan kā nacionālu valsti ar savām nacionālajām interesēm, gan kā starptautiskās sistēmas dalībnieci.
Jauno zinātnieku foruma gada veikums globalizācijas jautājumu pētniecībā tiks apkopots grāmatā, ar ko plašāku publiku plānots iepazīstināt Stratēģiskās analīzes komisijas un Latvijas Universitātes Sociālo un politisko pētījumu institūta kopīgi rīkotajā starptautiskajā konferencē “Robežu paplašināšana: identitātes un kopienas”, kas norisināsies Rīgā no 9. līdz 12.novembrim.
No 2005.gada rudens Jauno zinātnieku forums nodarbosies ar attīstības jautājumu pētīšanu.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!