• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pozitīvu attieksmi pret Irākas konstitūcijas projektu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.09.2005., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115842

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par starptautisko semināru jaunajiem ES un Krievijas pētniekiem

Vēl šajā numurā

06.09.2005., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pozitīvu attieksmi pret Irākas konstitūcijas projektu

Latvijas Ārlietu ministrija atzinīgi vērtē politiskā procesa turpināšanos Irākā un konstitūcijas projekta iesniegšanu parlamentā. Konstitūcijas projekta izstrādes process ir bijis sarežģīts un prasījis piekāpšanos no visām tā izstrādē iesaistītajām etniskajām grupām un reliģiskajām kopienām.
Latvija patiesi cer, ka, neraugoties uz terorisma draudiem, irākieši spēs pārvarēt iekšējās nesaskaņas un saglabāt vienprātību turpmākos valsts nostiprināšanas procesos, nodrošinot mieru un labklājību. Jaunajai konstitūcijai ir jākļūst par pamatu tādas Irākas valsts izveidei, kura gūtu visu irākiešu atbalstu. Jāizmanto visas iespējas, lai līdz referendumam konstitūcijas projekts tiktu uzlabots un saņemtu atbalstu visās Irākas iedzīvotāju grupās. Irākas konstitūcijas apstiprināšanai ir jākļūst par sava veida izlīgumu irākiešu starpā.
Latvija, tāpat kā citas Ziemeļatlantijas līguma organizācijas (NATO) un Eiropas Savienības valstis, turpinās sniegt atbalstu Irākas politiskās pārveidošanas procesam, lai stiprinātu irākiešu spējas pārņemt pilnīgu kontroli, garantēt drošību un stabilitāti visā Irākas teritorijā.
Saskaņā ar iepriekš panāktām vienošanām šā gada 15.oktobrī plānots nacionālais referendums par konstitūcijas projekta apstiprināšanu, bet tā pozitīva iznākuma gadījumā 15.decembrī varētu notikt jaunā parlamenta vēlēšanas, kam sekotu pastāvīgas valdības izveide.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko organizāciju departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!