• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Sociālā fonda atbalstu izglītības nozarei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.09.2005., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115836

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par institūciju ciešāku sadarbību okupācijas seku izvērēšanā

Vēl šajā numurā

06.09.2005., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Sociālā fonda atbalstu izglītības nozarei

Akadēmiskā personāla un skolotāju kompetenču paaugstināšana

Profesionālās izglītības attīstības aģentūra (PIAA) ir izsludinājusi atklātu konkursu projektu pieteikumiem Eiropas Sociālā fonda (ESF) aktivitātē “Atbalsts akadēmiskā personāla un profesionālās izglītības pedagogu tehnoloģiskai praksei uzņēmumos, skolotāju un akadēmiskā personāla pedagoģisko, profesionālo, tehnoloģisko un informācijas tehnoloģiju (IT) kompetenču paaugstināšanai”.
ESF atbalsts šajā aktivitātē vērsts uz akadēmiskā personāla un skolotāju kompetenču paaugstināšanu pedagoģiskajā, profesionālajā, tehnoloģiju un IT jomā. Aktivitāte paredz profesionālās pilnveides programmu vai kursu, vai stažēšanās programmu izstrādi un īstenošanu.
Tiks atbalstīti tie projekti, kuros iesaistītie pedagogi un akadēmiskais personāls strādā izglītības iestādēs un ir iesaistīti akreditētas vai licencētas izglītības programmas īstenošanā vai neformālās pieaugušo izglītības programmas īstenošanā. Priekšroka būs tiem projektiem, kuru aktivitātēs būs iesaistīti pedagogi vai akadēmiskais personāls ar vismaz trīs gadu pedagoģiskā darba pieredzi. Svarīga ir stažēšanās un apmācības paredzamā efektivitāte pedagogu/akadēmiskā personāla kompetenču paaugstināšanā mācāmā/studiju kursa profilā, mācīšanai bilingvāli vai kompetenču paaugstināšanā svešvalodā vai IT.
Pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 2005.gada 1.novembris. Projektus var pieteikt izglītības iestādes, izglītības atbalsta iestādes, profesionālās asociācijas, valsts, pašvaldību un citas institūcijas, kas ir atbildīgas par pedagogu vai akadēmiskā personāla tālākizglītību.
Kopējais pieejamais finansējums aktivitātes ieviešanai ir 3 368 276 lati. ESF finansējums ir 75% no projekta kopējām izmaksām, bet 25% – veido nacionālais vai privātais finansējums. Projektu īstenošanas ilgums šajā aktivitātē ir 4 līdz 12 mēneši. Viena projekta minimālā kopējo attiecināmo izmaksu summa ir 2500 latu, bet maksimālā summa – 50 000 latu.
Vadlīnijas un konkursu nolikumus projektu pieteicēji var saņemt PIAA, Vaļņu ielā 1, 5. stāvā, vai www.piaa.gov.lv. 15.septembrī Rīgā notiks bezmaksas informatīvs seminārs par aktivitāti, 12.oktobrī – seminārs par projektu pieteikumu sagatavošanu.
Informācija un pieteikšanās uz 12.oktobra semināru pa tālruni 7814328 vai e-pastu esf@piaa.gov.lv, savukārt uz 15.septembra semināru – pa tālruni 7047809 vai e-pastu esf@izm.gov.lv.

 

Profesionālās izglītības attīstības aģentūra

Profesionālās izglītības programmu uzlabošana

Izglītības un zinātnes ministrija ir apstiprinājusi 51 projektu profesionālās izglītības programmu uzlabošanai. Projekti tika iesniegti Eiropas Sociālā fonda (ESF) atklāta konkursa “Izglītības programmu uzlabošana sākotnējā profesionālajā izglītībā ekonomikai svarīgās nozarēs” ietvaros.
Apstiprināto projektu ietvaros tiks izstrādātas jaunas un uzlabotas esošās sākotnējās profesionālās izglītības programmas topošo sabiedriskās ēdināšanas darbinieku, mehāniķu un galdnieku, datorsistēmu speciālistu, būvtehniķu, atslēdznieku u.c. apmācībai.
Projektus īstenos profesionālās izglītības iestādes.
Atbalstīto projektu kopējā summa ir 3 429 812,94 lati. No tiem ESF finansējums būs 75%. Kopumā šīs aktivitātes ietvaros līdz 2006.gadam ir pieejami 6 650 000 lati.
Atklātā konkursa “Izglītības programmu uzlabošana sākotnējā profesionālajā izglītībā ekonomikai svarīgās nozarēs” ietvaros Profesionālās izglītības attīstības aģentūrā kopumā tika iesniegts 71 projektu pieteikums.
Izglītības un zinātnes ministrija kā struktūrfondu pirmā līmeņa starpniekinstitūcija veic projektu kvalitātes vērtēšanu un struktūrfondu finansēto aktivitāšu vadību.
Eiropas Sociālā fonda līdzekļi, no kuriem tiks līdzfinansēti atbalstītie projekti, tiek izmantoti cilvēku zināšanu, prasmju un darba spēju uzlabošanai. Paredzēts, ka izglītības projekti no Eiropas Sociālā fonda šajā plānošanas periodā, kura projektu īstenošana paredzēta līdz 2008.gadam, saņems vairāk nekā 68 miljonus eiro.

Mācību prakšu organizēšana

Izglītības un zinātnes ministrija ir apstiprinājusi 89 projektus mācību prakses īstenošanai profesionālās izglītības un augstākās izglītības studentiem. Projekti iesniegti Eiropas Sociālā fonda (ESF) atklāta konkursa “Atbalsts mācību prakses īstenošanai profesionālās izglītības un augstākās izglītības studentiem” ietvaros.
Projektu ietvaros vairāk nekā 30 Latvijas izglītības iestāžu organizēs mācību praksi arodizglītības, profesionālās vidējās izglītības audzēkņiem, tālākizglītības programmu un profesionālās augstākās izglītības studentiem. Līdztekus prakšu nodrošināšanai projekti paredz arī prakses vadītāju sagatavošanu un metodisko materiālu izstrādi.
Atbalstīto projektu kopējā summa ir 721 191,78 lati, no kuriem 75% finansēs no Eiropas Sociālā fonda līdzekļiem. Kopumā šīs aktivitātes ietvaros līdz 2006.gadam ir pieejami 8 246 000 latu.
Atklāta konkursa “Atbalsts mācību prakses īstenošanai profesionālās izglītības un augstākās izglītības studentiem” ietvaros Profesionālās izglītības attīstības aģentūrā kopumā tika iesniegti 128 projektu pieteikumi. No tiem pirmo – administratīvās vērtēšanas – kārtu izturēja 103 projektu pieteikumi, kas tika tālāk izvērtēti pēc kvalitātes kritērijiem.
Šovasar zaļā gaisma izglītības projektu īstenošanai ar Eiropas Sociālā fonda atbalstu dota aktivitātēs, kas paredz dabaszinātņu un tehnoloģiju ietilpīgu studiju programmu īstenošanu, izglītības programmu uzlabošanu sākotnējā profesionālajā izglītībā un mācību prakšu organizēšanu.
Eiropas Sociālā fonda līdzekļi, no kuriem tiks līdzfinansēti atbalstītie projekti, tiek izmantoti cilvēku zināšanu, prasmju un darba spēju uzlabošanai. Paredzēts, ka izglītības projekti no Eiropas Sociālā fonda šajā plānošanas periodā, kura projektu īstenošana paredzēta līdz 2008.gadam, saņems vairāk nekā 68 miljonus eiro.

Izglītības un zinātnes ministrija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!