• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nākamnedēļ būs lielākā pārtikas izstāde Baltijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.2005., Nr. 137 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115419

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 31. augustā

Vēl šajā numurā

31.08.2005., Nr. 137

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nākamnedēļ būs lielākā pārtikas izstāde Baltijā

No 7. līdz 10.septembrim Rīgā notiks starptautiskā pārtikas izstāde “Riga Food 2005”, kurā paredzēta arī vairāku valstu pārstāvju tikšanās.

FOOD7.JPG (16846 bytes)
Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības “BT1” ģenerāldirektors Viesturs Tīle un zemkopības ministrs Mārtiņš Roze
Foto: Toms Kalniņš, A.F.I.

Izstādi “Riga Food” uzskata par Baltijas valstīs nozīmīgāko ikgada pasākumu pārtikas industrijā. Šogad izstāde notiks jau desmito reizi, un tajā uzņēmumi iepazīstinās ar pārtikas, dzērienu, iepakojuma izstrādājumiem, kā arī ēdināšanas, veikalu aprīkojuma un servisa novitātēm. Pasākuma uzdevums ir informēt par situāciju pārtikas tirgū un sniegt ieskatu ražoto produktu klāstā.
Projekta “Riga Food” vadītājs Rolands Nežborts pastāstīja, ka ikgadējās izstādes mērķis ir veidot vidi, kurā iespējams uzzināt par nozares uzņēmumu aktivitātēm un novērtēt to sasniegumus un nākotnes iespējas. Viņš norādīja, ka par ieceres panākumiem liecina šogad vērojamā lielā interese par dalību izstādē. Dalībnieku skaits no Latvijas gan ir sarucis no 256 uzņēmumiem pērn līdz 200 firmām šogad, taču no 220 līdz 230 uzņēmumiem pieaudzis ārvalstu dalībnieku skaits. Tiek prognozēts, ka kopumā izstāde pulcēs 565 dalībniekus no 35 valstīm, kā arī 33 tūkstošus apmeklētāju. Jāpiebilst, ka aizvadītajos desmit gados izstādi aplūkojuši 2 998 024 cilvēki, tāpēc šogad “Riga Food” rīkotāji pamatoti gaida trīsmiljono apmeklētāju. Tiks izstādīti 14 valstu kopstendi, tādējādi sasniedzot izstādes rekordu. Savi stendi būs gan daudzām Eiropas valstīm, gan atsevišķiem reģioniem, piemēram, Itāliju izstādē pārstāvēs trīs reģioni. Dalībnieku skaitā ir arī daudzas NVS valstis, no kurām īpašu aktivitāti izrādījusi Uzbekistāna – visi šīs valsts ārējās tirdzniecības uzņēmumi izrādījuši interesi par līdzdalību “Riga Food 2005”.
Izstādes rīkošanā būtisku atbalstu sniegusi Zemkopības ministrija, bet “Riga Food 2005” ietvaros iecerēta ministra Mārtiņa Rozes tikšanās ar uzņēmējiem. Valsts arī finansējusi vairāku Latvijas firmu dalību izstādē, dažiem uzņēmumiem pilnībā vai daļēji sedzot stenda cenu.
Zemkopības ministrs M.Roze izteica gandarījumu par šāda mēroga pasākumu Latvijā un norādīja, ka izstādei ir ievērojama politiska nozīme, jo līdzās mūsu valdības pārstāvjiem piedalīsies arī Lietuvas, Igaunijas, Ukrainas, un Gruzijas zemkopības ministri un valdību pārstāvji. Paredzēta arī tikšanās ar Maskavas pašvaldības delegāciju. Tāpēc, uzsvēra M.Roze, “Riga Food” nav uzskatāma par tradicionālu, tikai uz darījuma interesēm balstītu izstādi – pasākums vērtējams arī kā starpvalstu diskusijas iespēja.
Lai attīstītu un veicinātu starpvalstu nozares speciālistu sadarbību, izstādes laikā risināsies biznesa forums “Riga Food 2005 Meeting Point”, kurā notiks diskusijas ar ārvalstu tirdzniecības misiju un ekonomisko misiju vadītājiem. Izstādes dalībnieki tiksies arī darba grupās un prezentācijās, kurās aplūkos pārtikas nozares attīstības tendences Eiropas Savienības paplašināšanās un starpvalstu sadarbības kontekstā.
Izstādes rīkotāji uzsver – kopš pirmās izstādes 1996.gadā bijis ne mazums izmaiņu pasākuma dalībnieku sastāvā. Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības “BT1” ģenerāldirektors Viesturs Tīle pastāstīja, ka interesi par dalību “Riga Food” aizvien vairāk izrāda lielās kompānijas un veikalu tīkli. To skaitā ir daudzi ārvalstu uzņēmumi, piemēram, 8.septembrī Rīgā ierodas vairāku Nīderlandes firmu pārstāvji. Dalībnieku vidū esot arī vairāk profesionāļu, kuri piedalās konkursos. Šogad tiks rīkota sacensība pavāriem “Latvijas 2005.gada pavārs”, kā arī konkursi biezpiena, glazēto biezpiena sieriņu, piena tauku pastu un alkoholisko dzērienu ražotājiem.
Izstādes rīkotāji apliecināja, ka “Riga Food” paredzēts rīkot arī nākamgad, cerot uz vēl kuplāku dalībnieku skaitu.

Jānis Nicmanis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!