• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Top izmaiņas maksātnespējas administratoru izvēles kārtībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.08.2005., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115310

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vadības maiņa "Latvijas dzelzceļā"

Vēl šajā numurā

30.08.2005., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Top izmaiņas maksātnespējas administratoru izvēles kārtībā

HAMMERS.JPG (5244 bytes)Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa izdarījusi grozījumus tieslietu ministra 2002.gada 16.decembrī izdotajā apgabaltiesu un rajonu (pilsētu) tiesu lietvedības instrukcijā, nosakot, ka maksātnespējas lietās tiesneša palīgs lēmumu norakstus vienas dienas laikā pēc to pieņemšanas nosūta pa faksu valsts administrācijai “Maksātnespējas administrācija”.
Lietvedības instrukcijā ministre noteikusi precīzus termiņus arī citu tiesas nolēmumu norakstu nosūtīšanai valsts aģentūrai “Maksātnespējas administrācija”. Ministre instrukcijā noteikusi, ka vienas dienas laikā Maksātnespējas administrācijai pa faksu ir jānosūta lēmuma noraksts par maksātnespējas lietas ierosināšanu un maksātnespējas pieteikuma kopija, lēmuma noraksts par administratora kandidāta iecelšanu vai neiecelšanu un lēmuma noraksts par administratora atkāpšanos vai viņa atcelšanu. Attiecīgo lēmumu norakstus tiesneša palīgs nodod tiesas kancelejā kopā ar valsts aģentūras “Maksātnespējas administrācija” apliecinājumu par dokumenta saņemšanu.
Lēmumu norakstus par maksātnespējas lietas ierosināšanu un lēmumu norakstus par administratora atkāpšanos vai viņa atcelšanu tiesas darbinieks reizi nedēļā nosūta pa pastu minētajai valsts aģentūrai. Savukārt citu nolēmumu noraksti, kas pieņemti maksātnespējas lietu ietvaros, tiesas darbiniekam pēc tiesneša norādījuma valsts aģentūrai “Maksātnespējas administrācija” jānosūta ne vēlāk kā trīs darba dienu laikā pēc nolēmuma pieņemšanas.
Pašlaik Tieslietu ministrija kopīgi ar valsts aģentūru “Maksātnespējas administrācija” gatavo grozījumus Ministru kabineta noteikumos “Kārtība, kādā valsts aģentūra “Maksātnespējas administrācija” izvēlas un iesaka tiesai maksātnespējas procesa administratora kandidātu”. Ministru kabineta noteikumos iecerēts noteikt, ka administrators nevar izstāties no administratoru pretendentu saraksta, pirms viņš nav rakstiski vienojies ar valsts aģentūru “Maksātnespējas administrācija” par to, lai izbeigtu sadarbības līgumu par individuālā koda piešķiršanu, ko administrators izmanto kā paraksta ekvivalentu elektroniski iesniegtajos dokumentos valsts aģentūrai “Maksātnespējas administrācija”.
Priekšlikumu grozīt tiesu lietvedības instrukciju izteica valsts aģentūra “Maksātnespējas administrācija”, pēc tam, kad izvērtēja notikumus saistībā ar akciju sabiedrības “Kaija” administratora atcelšanu no amata un jaunā administratora amata kandidāta izvēli un tieslietu ministre vērsās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ar lūgumu izvērtēt Rīgas apgabaltiesas tiesneša un divu maksātnespējas procesa administratoru rīcības tiesiskumu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!