• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru kabineta prēmijām pasaules čempioniem motosportā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2000., Nr. 350/352 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11514

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente - intervijā Latvijas televīzijā

Vēl šajā numurā

06.10.2000., Nr. 350/352

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru kabineta prēmijām pasaules čempioniem motosportā

Atsevišķos masu saziņas līdzekļos ir parādījusies informācija, ka valdība piešķīrusi maksimāli iespējamās prēmijas Sidnejas Olimpisko spēļu medaļniekiem un sestās vietas ieguvējam, tajā pašā laikā aprobežojoties tikai ar 3000 latu piešķiršanu pasaules čempioniem motosportā Kristeram Serģim un Artim Rasmanim.

Šāda informācija nav precīza un korekta, jo nekādas prēmijas tikai 3000 latu apmērā nav piešķirtas. Saskaņā ar 2000. gada 15. februārī pieņemtajiem Latvijas Republikas Ministru kabineta noteikumiem Nr. 62 prēmiju piešķiršanu ierosina Nacionālā sporta padome, kas par šo jautājumu vēl nav lēmusi, bet to darīs tuvākajā laikā. Nacionālā sporta padome arī ierosinās noteikt prēmiju lielumu. Nacionālās sporta padomes priekšlikumi tiks apspriesti valdībā, kas arī pieņems galīgo lēmumu. Valdība par prēmiju piešķiršanu vēl nav lēmusi, ir tikai izdarīti grozījumi 2000. gada valsts budžetā, kuros paredzēti papildu līdzekļi iepriekš nosaukto sportistu prēmēšanai, kā arī gadījumiem, ja līdz gada beigām vēl tiks izcīnītas medaļas pasaules un Eiropas čempionātos.

Ministru prezidents Andris Bērziņš aicina Nacionālo sporta padomi, ņemot vērā motosportistu K.Serģa un A.Rasmaņa izcilo sasniegumu, kā arī balstoties uz iepriekšējo gadu tradīcijām līdzekļu piešķiršanā, pasaules čempioniem motosportā ierosināt noteikt prēmijas 20 000 latu apmērā, kā arī paredzēt līdzekļus sportistu trenera un mehāniķa prēmēšanai. Ministru prezidents Ministru kabineta sēdē atbalstīs šādu priekšlikumu un ir pilnīgi pārliecināts, ka tam piekritīs valdība.

Arnis Lapiņš, Ministru prezidenta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!