• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nozīmīgs solis pretim Gaismastīklam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.08.2005., Nr. 133 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114944

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 24. augustā

Vēl šajā numurā

24.08.2005., Nr. 133

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nozīmīgs solis pretim Gaismastīklam

Rīgas Centrālajā bibliotēkā Brīvības ielā 49/53 uzsākta bibliotēkas lietotāju automatizēta apkalpošana – automatizēta izdevumu izsniegšana un saņemšana.
Šī mūsdienīgā apkalpošanas forma kļuvusi iespējama, pateicoties Valsts vienotās bibliotēku informācijas sistēmas (VVBIS) projekta ietvaros saņemtajam Integrēto informācijas sistēmu (IIS) ALISE grāmatu izsniegšanas un saņemšanas modulim.
Jaunais modulis nodrošina izdevumu izsniegšanas un saņemšanas procesa pilnīgu automatizāciju – ļauj ērti izsniegt grāmatas lasītājiem un saņemt tās, izmantojot svītrkoda nolasīšanu ar skeneru, pagarināt izsniegšanas termiņus, aprēķināt soda naudu un drukāt parādnieku sarakstus ar informāciju par nokavēto nodošanas laiku un soda naudu, daudzveidīgi izmantot izsniegumu vēsturi, kas automātiski veidojas sistēmā, pēc dažādiem parametriem veidot izsniegumu statistiku un veikt arī citas operācijas, kas nepieciešamas bibliotekāru ikdienas darbā.
Lai varētu automatizēt izdevumu izsniegšanas un saņemšanas procesu, jau pirms vairākiem gadiem sākās dažādi sagatavošanas darbi. Ir izveidots elektroniskais izdevumu katalogs un elektroniskais lietotāju katalogs jeb lietotāju automatizēta reģistrācija.
Patlaban Rīgas Centrālās bibliotēkas Pieaugušo literatūras nodaļas un Bērnu un jauniešu literatūras nodaļas elektroniskā formā ievadītā fonda apjoms ir 58 415 eksemplāru.
Grāmatu izsniegšanas un saņemšanas procesa automatizācija paver iespējas paaugstināt bibliotēkas piedāvāto pakalpojumu kvalitāti, jo lasītāji varēs ātrāk piekļūt nepieciešamajai informācijai un bibliotekāriem pavērsies iespēja strādāt racionālāk un daudzpusīgāk. Līdz ar to sperts vēl viens nozīmīgs solis pretim Gaismastīklam, kurā nozīmīga loma būs arī Rīgas Centrālajai bibliotēkai kā Latvijas lielākajai publiskajai bibliotēkai.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!