• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Amerikas latviešu jaunieši iepazīst Latviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.08.2005., Nr. 130 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114616

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dabas muzeju grezno zobenziedi

Vēl šajā numurā

18.08.2005., Nr. 130

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Amerikas latviešu jaunieši iepazīst Latviju

BEERNELJI.JPG (20002 bytes)
Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Ainars Latkovskis (no labās) kopā ar Amerikas un Kanādas jauniešiem

Vakar īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Ainars Latkovskis, Sekretariāta vadītājas vietniece, Sabiedrības integrācijas departamenta direktore Evita Kirilova un Ārvalstīs dzīvojošo tautiešu atbalsta nodaļas vadītājs Andrejs Berdņikovs programmas “Sveika, Latvija!” ietvaros tikās ar Amerikas latviešu apvienības jauniešiem.
Pie ministra viesojās desmit jaunieši no Amerikas Savienotajām Valstīm un Kanādas. Tie ir jaunieši, kas dzīvo Ziemeļamerikā jau trešajā vai ceturtajā paaudzē un līdz šim par Latviju mācījušies svētdienas skolās vai no saviem vecākiem un vecvecākiem. Programma “Sveika, Latvija!” ļauj viņiem iepazīt Latviju savām acīm. Tādējādi stiprinās viņu saikne ar vecvecāku dzimteni.
“Sveika, Latvija!” ir divu nedēļu izglītības programma, ko rīko Amerikas Latviešu apvienība un ko latviešu diasporas programmas ietvaros daļēji finansējis arī Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts. Tā ir iespēja latviešu izcelsmes bērniem savām acīm redzēt un iepazīt Latviju.
Latviešu diasporas atbalsta programma apstiprināta pagājušā gada oktobrī, un tās mērķis ir stiprināt latvisko identitāti ārvalstīs dzīvojošajiem tautiešiem. Šā gada valsts budžeta grozījumu ietvaros valdība latviešu diasporas programmai piešķīra papildu 76 450 latu finansējumu. No tiem 65 000 latu paredzēti dotācijām diasporas sabiedriskajām organizācijām, kas rūpējas par etniskās identitātes saglabāšanu un latvietības nostiprināšanu.
Pirmo reizi iecerēts veikt unikālu pētījumu par tautiešiem ārzemēs. Pašlaik nav precīzu datu, kurās valstīs un cik tautiešu dzīvo ārpus Latvijas. Nav arī zināms, vai un kā viņi uztur saikni ar Latviju. Šāds pētījums ļautu efektīvāk īstenot programmas mērķi. Piešķirtais finansējums ļaus arī izdot informatīvos materiālus un kopīgi ar Pasaules brīvo latviešu apvienību rīkot konferenci par sadarbības iespējām starp Latviju un latviešiem ārvalstīs.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!