• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finansējumu barikāžu dalībnieku apbalvošanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2000., Nr. 348/349 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11461

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunumiem invalīdu automobiļu ievešanā

Vēl šajā numurā

05.10.2000., Nr. 348/349

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par finansējumu barikāžu dalībnieku apbalvošanai

2000. gada 3. oktobrī 1991. gada barikāžu dalībnieku piemiņas zīmes valde pieņēmusi lēmumu, kurā lūgts rast iespēju 2000. gada valsts budžetā piešķirt 29 tūkstošus latu 1991. gada barikāžu dalībnieku piemiņas zīmju izgatavošanai.

Valdes pieņemtajā lēmumā teikts, ka 1999. gada 29. aprīlī Saeimā pieņemts likums "Par 1991. gada barikāžu dalībnieku piemiņas zīmi". Tajā noteikts, ka šīs piemiņas zīmes pasniegšana paredzēta četras reizes gadā — 20. janvārī, 4. maijā, 21. augustā un 18. novembrī — un ka visi ar to saistītie izdevumi tiek segti no valsts budžeta līdzekļiem.

Valde uzsver, ka 2000. gada valsts budžetā šim mērķim tika pieprasīti 67 tūkstoši latu, savukārt piešķirti tikai 9 tūkstoši latu. Piemiņas zīmes valdē pašlaik ir vairāk nekā divi tūkstoši pieteikumu cilvēku apbalvošanai, bet visi šim gadam paredzētie līdzekļi izlietoti jau maijā, tāpēc likumā paredzētā apbalvošana augustā nenotika. Ja līdzekļi netiks atrasti, apbalvošana nebūs iespējama arī 18. novembrī — Latvijas Republikas proklamēšanas dienā.

Minēto valdes vēstuli parakstījuši Saeimas priekšsēdētājs, piemiņas zīmes valdes priekšsēdētājs Jānis Straume, kā arī valdes locekļi Andris Jaunsleinis, Marina Kosteņecka, Jānis Slapiņš un Renārs Zaļais. Vēstule nosūtīta visām Saeimas frakcijām un Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai.

Dana Naunika, Saeimas priekšsēdētāja preses sekretāre

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!